Društvo Vesti Zrenjanin

Ministar Zoran Đorđević u Zrenjaninu, planira se obnova zgrade Centra za socijalni rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, posetio je danas Zrenjanin, i obišao zgradu Centra za socijalni rad, čije renoviranje se planira.

 

Domaćin ministru bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, a održan je radni sastanak u gradonačelnikovom kabinetu. Nakon sastanka ministar Đorđević obišao je i zdanje Centra za socijalni rad, gde ga je direktorica Olivera Lisica, sa saradnicima, upoznala sa radom ove ustanove.

 

-Danas smo imali dva kvalitetna sastanka, jedan u Gradskoj upravi, drugi u Centru za socijalni rad, koji su bili veoma operativni. Ministar je imao priliku da se upozna sa problemima na ovom terenu, a naši ljudi dobili su značajne informacije o planovima ministarstva. Moram i da podsetim da je u ovogodišnjem budžetu predviđeno 190 miliona za razna socijalna davanja na teritoriji Grada Zrenjanina, na šta sam veoma ponosan, jer uspevamo da zadovoljimo dosta potreba naših sugrađana koji su socijalno ugroženi – istakao je gradonačelnik Janjić, po završetku posete ministra Đorđevića.

 

O svojim utiscima sa sastanka u Zrenjaninu i planovima ministarstva kojim rukovodi, u obraćanju medijima govorio je ministar Zoran Đorđević

 

-Mi smo ove godine dali oko pet miliona dinara više kada su u pitanju namenski transferi, što je dobar podsticaj za rad lokalne samouprave. Što se tiče renoviranja zgrade Centra za socijalni rad, mi se kao ministarstvo ne bavimo građevinskim radovima, već smo to prebacili u nadležnost Kancelariji za javna ulaganja. Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i lokalna samouprava zajednički apliciraju kod te kancelarije za uređenje objekta centra. Najpre sa spoljne strane, a zatim i što se tiče enterijera – naglasio je ministar Đorđević. On je upoznao lokalnu samoupravu i zaposlene u Centru za socijalni rad, sa planovima ministarstva za bolji položaj korisnika usluga ustanova socijalnog staranja, posebno onih iz mlađih kategorija.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM