Društvo Vesti Zrenjanin

Ministar Zoran Đorđević posetio Gerontološki centar Zrenjanin

ministar zoran đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević obišao je Gerontološki centar Zrenjanin.

 

On je tom prilikom naglasio da su korisnici ustanova socijalne zaštite najkritičnija kategorija stanovništva. Zbog toga im, naglasio je Đorđević, treba obezbediti zaštitu na najvišem mogućem nivou.

 

– Kako bismo naše najstarije građane zaštitili što bolje, reagovali smo i pre proglašenja vanrednog stanja. Svim institucijama smo uputili mere koje moraju da sprovode. Zabranili smo sve posete, kao i izlaske i ulaske korisnika. Obezbedili smo dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski, kao i dostavu neophodnih namirnica – naveo je Zoran Đorđević.

 

Pročitajte još: Zrenjanin jedan od gradova sa najviše volontera, položen ispit humanosti!

 

On je rekao da je lični kontakt sa direktorima i zaposlenima prilika da se razmene informacije i najbolje sagledaju celokupna situacija i uslovi u kojima borave korisnici.

 

Takođe, kako je dodao, to je i odlična prilika da zaposleni i rukovodstvo ustanova, ukoliko imaju nekih nedoumica, na mnogo lakši način zatraže savet ili pomoć.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM