Društvo YTOP

MEĐUNARODNA SARADNJA REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA

ZRENJANIN – Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanina i Organizacija rezervnih oficira makedonske opštine Kriva Palanka potpisali su Povelju o bratimljenju i saradnji. Povelju su potpisali predsednica zrenjaninskih rezervnih starešina Tanja Dulović i predsednik rezervnih oficira iz Krive Palanke Vlatko Mitovski.

 

rezervni-oficiri

 

Svečanosti potpisivanja povelje u Gradskoj kući u Zrenjaninu prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Željka Milošević.

 

Ovom prilikom je predsednik Organizacije rezervnih oficira Makedonije Đorđe Malkovski istakao da je ovo prvi korak uključivanja zrenjaninske organizacije u međunarodnu saradnju, gde Makedonci imaju iskustvo sa više zemalja Balkana i zemljama članicama NATO pakta, kao pridruženi član.

 

– Naša organizacija je deo Ministarstva odbrane u Makedoniji i bavimo se obukom i realizacijom projekata, a sada će u tome moći da se priključi i Zrenjanin – istakao je Malkovski.

 

rezervni oficiri

 

U ime domaćina zahvalio se predsednik Saveza organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije, pukovnik Milojko Nikolić.

 

– Ovo je dobra prilika da se upoznamo sa radom slične organizacije kod suseda. U Srbiji je ovakva organizacija udruženje građana, a u Makedoniji ima drugačiji status u okviru sistema odbrane – rekao je Nikolić.

 

Po rečima Tanje Dulović, u ove aktivnosti ne treba samo da budu uključeni rezervni oficiri, već bi se trebalo baviti i pitanjima odbrane i vanrednim situacijama, ali i promocijom vojske.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz