Društvo

MEDICINSKA ŠKOLA MEĐU NAJPOPULARNIJIM

ZRENJANIN – Medicinska škola i ove godine upisala je najbolje osnovce. Da bi se upisao farmaceutski smer, bilo je potrebno čak 88 bodova, a samo malo manje bodova, 86,31, bilo je potrebno za opšti, odnosno smer medicinska sestra – tehničar.

Medicinska skola 1

Ove godine u Medicinskoj školi otvoreno je jedno odeljenje farmaceutskih tehničara, a čak tri medicinskih sestara tehničara. U Medicinskoj školi na trogodišnjem smeru muški frizer školovaće se 12 učenika, a minimalan broj bodova na ovom smeru bio je 59,25, saznaje portal zrenjaninski.com.

Zrenjaninska gimnazija popunila je odeljenja u prvom upisnom roku, osim odeljenja na mađarskom jeziku. Kako smo saznali od Milana Radakovića, direktora Gimnazije, najpopularniji smer i ove godine je opšti – minimalan broj potreban za upis na opštem smeru bio je 77, na društvenom 76, a na prirodnom 74.

– Ove godine za našu školu se opredelilo više učenika i tom činjenicom smo zadovoljni – kaže za portal zrenjaninski.com Jugoslav Bogdanov, direktor Hemijske škole “Uroš Predić”. – Najpopularniji profil je zaštita životne sredine, tu je minimalan broj bodova 59,96. Ima interesovanja i za mlekare, pekare, a verujem da ćemo u drugom krugu popuniti odeljenja, ističe Bogdanov i dodaje da je, po njegovom mišljenju, i dalje veliki broj odeljenja otvoren u Gimnaziji i Ekonomskoj školi, pa su stručne škole manje popularne, iako se svršeni đaci iz ovih škola lakše zapošljavaju.

U Ekonomsko trgovinskoj školi “Jovan Trajković” najveće interesovanje bilo je za profil ekonomski tehničar, gde je minimalan broj bodova bio 85,84, u “Nikoli Tesli” najtraženiji profil je saobraćajni tehničar, a u Poljoprivrednoj veterinarski tehničar.

Zvaničan upis počinje sutra i traje dva dana.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Dakle, kao da vas je neko terao da pišete članak.
    Smer “Ženski frizer” u Medicinskoj školi niste ni spomenuli, a “Tehničar drumskog saobraćaja” nije u “Nikola Tesli” već u Tehničkoj školi. Uzgredbudirečeno, ako vas baš zanima, u “Tesli” je najtraženiji smer (već godinama) “Elektrotehničar računara” gde je za upis bilo potrebno minimalno “čak” 87,75 bodova.

sinovoz
FAM