Društvo Vesti Zrenjanin

Manifestacija „Dani studenata“ upriličena u Studentskom domu (Foto)

dani studenata

Sportsko – kulturna manifestacija „Dani studenata“ održana je danas u Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu.

 

Ova tradicionalna manifestacija priređena je povodom Nacionalnog dana studenata, a u Zrenjaninu je organizovana 17. put za redom. Događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, sa saradnicima.

 

– Naši studenti po 17. put obeležavaju svoj dan. Naša obaveza je da im obezbedimo sve uslove za komforan smeštaj i mi se trudimo da to i ispunimo. Činimo sve sa Studentskim centrom Novi Sad da im iz godine u godinu poboljšamo uslove smeštaja i boravka, a tako ćemo činiti i ubuduće – poručila je Tanja Dulović, upravnica Studentskog doma u Zrenjaninu.

 

A Dragan Lazić, student prodekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, istakao je da je studentima čast da nastavljaju jednu lepu tradiciju u Zrenjaninu.

 

– Danas imamo svečanu dodelu diploma za učesnike naših sportskih i edukativnih nadmetanja. Imamo i četiri modne revije od kojih će jedna biti humanitarnog karaktera. Na njoj će apsolventkinje Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ predstaviti svojih 18 kreacija, a prihod ostvaren na aukciji biće prosleđen za pomoć Nemanji Prpi – saopštio je Lazić.

 

dani studenata

 

Čestitka i od zamenika gradonačelnika

 

Dan studenata prisutnima je čestitao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

– Dopada mi se što mnogi od studenata koji nisu žitelji Zrenjanina izražavaju želju ili već odlučuju da nastave u našem gradu da žive i rade. To je dobar znak da se stvari u našem Zrenjaninu menjaju na bolje. A mi ćemo sve učiniti da ovde imamo što više smerova i studenata. I da rešimo dva problema, i to sa kapacitetima smeštaja i menzom za studente – poručio je Santovac.

 

Ključni događaj manifestacije bila je modna revija na kojoj su kreacije predstavili studenti i studentkinje Miloš Vujić, Kristina Antunović, Valentina Bozoki i studenti smera odevnog studenata odevnog inženjerstva.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz