Društvo Vesti Zrenjanin

Manifestacija „Dani studenata“ upriličena u Studentskom domu (Foto)

dani studenata

Sportsko – kulturna manifestacija „Dani studenata“ održana je danas u Studentskom domu „Mihajlo Predić dr Miša“ u Zrenjaninu.

 

Ova tradicionalna manifestacija priređena je povodom Nacionalnog dana studenata, a u Zrenjaninu je organizovana 17. put za redom. Događaju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, sa saradnicima.

 

– Naši studenti po 17. put obeležavaju svoj dan. Naša obaveza je da im obezbedimo sve uslove za komforan smeštaj i mi se trudimo da to i ispunimo. Činimo sve sa Studentskim centrom Novi Sad da im iz godine u godinu poboljšamo uslove smeštaja i boravka, a tako ćemo činiti i ubuduće – poručila je Tanja Dulović, upravnica Studentskog doma u Zrenjaninu.

 

A Dragan Lazić, student prodekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, istakao je da je studentima čast da nastavljaju jednu lepu tradiciju u Zrenjaninu.

 

– Danas imamo svečanu dodelu diploma za učesnike naših sportskih i edukativnih nadmetanja. Imamo i četiri modne revije od kojih će jedna biti humanitarnog karaktera. Na njoj će apsolventkinje Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ predstaviti svojih 18 kreacija, a prihod ostvaren na aukciji biće prosleđen za pomoć Nemanji Prpi – saopštio je Lazić.

 

dani studenata

 

Čestitka i od zamenika gradonačelnika

 

Dan studenata prisutnima je čestitao i zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

 

– Dopada mi se što mnogi od studenata koji nisu žitelji Zrenjanina izražavaju želju ili već odlučuju da nastave u našem gradu da žive i rade. To je dobar znak da se stvari u našem Zrenjaninu menjaju na bolje. A mi ćemo sve učiniti da ovde imamo što više smerova i studenata. I da rešimo dva problema, i to sa kapacitetima smeštaja i menzom za studente – poručio je Santovac.

 

Ključni događaj manifestacije bila je modna revija na kojoj su kreacije predstavili studenti i studentkinje Miloš Vujić, Kristina Antunović, Valentina Bozoki i studenti smera odevnog studenata odevnog inženjerstva.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM