Društvo YTOP

MALIŠANI U NARODNOM MUZEJU CRTALI ŽIVOTINJE

ZRENJANIN – U Narodnom muzeju Zrenjanin, tokom trajanja izložbe fotografija Predraga Kostina i Danila Đekovića „Naša priča o prirodi“, realizovana je likovna radionica pod nazivom „Stanovnici zaštićenih područja“.

Radionice su bile namenjene učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole i članovima likovnih sekcija, a održavane su u periodu od 18. do 26. januara. Posle obilaska izložbe sa tumačenjem prilagođenim temi radionice deca su crtala odabrane životinje u prirodnom okruženju. Materijal za rad (ugljen, pastel, voštane i drvene boje i odgovarajuću podlogu) obezbedio je muzej, a radionice su bile besplatne za učesnike.

Sadržaj izložbe, lepota motiva i atraktivnost samih fotografija podstakle su kreativnost učesnika, a planirana izložba dečijih radova nastalih u radionicama pokazaće sa kolikim su uživanjem i pažnjom nastajali radovi u kojima su glavni akteri bili žitelji zaštićenih područja naših prostora.

U rad je bilo uključeno 212 učesnika, a autorka i voditeljka radionice bila je Nevena Dujin – Grković, kustos pedagog Narodnog muzeja Zrenjanin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz