Društvo

LIČNOSTI GODINE PO IZBORU ČITALACA LISTA „ZRENJANIN“

ZRENJANIN – Danas su u Izložbenom salonu Istorijskog arhiva svečano uručene plakete najboljima za 2015. godinu, po izboru čitalaca lista „Zrenjanin“.

Dobitnici nagrada
Dobitnici nagrada

Prema glasovima čitalaca, najpopularniji političar, sa 574 glasa, je Goran Knežević, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Gradonačelnik Čedomir Janjić sa 563 glasa je drugi, dok je trećeplasirani predsednik Opštine Nova Crnja Pera Milankov, sa 181 glasom.

U oblasti privrede prvi na rang listi je Budimir Jovanović, vlasnik „Jovanović grupe“, sa 450 glasova. Na drugom mestu je Goran Kovačević, a na a trećem Mile Dragić.

Đula Madaras je prvi u kategoriji poljoprivrede sa 325 čitalačkih glasova, a slede braća Mrkšić i Dragan Kleut.

U oblasti medija na prvom mestu sa 270 glasova je Mile Novaković, urednik u RTS-u. Druga je Dubravka Popović, vlasnica RTV „Santos“, a treća Danica Radić, vlasnica KTV-a.

Za najpopularniju ličnost u oblasti kulture izabrana je spisateljica Olivera Skoko, druga je Biljana Dimitrijević Martinov, a treći istoričar Igor Micov.

Za ličnost godine u oblasti prosvete izabran je istoričar Milan Radaković, direktor Zrenjaninske gimnazije, druga je Biljana Kerkez, a treći Milinko Babić.

U oblasti medicine najviše glasova čitalaca dobila je kardiolog dr Slavenka Petković Ćurić, drugi je dr Branislav Martinov, a treći dr Dušan Slankamenac.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.