Društvo

KURSEVI PROGRAMIRANJA SVE POPULARNIJI

ZRENJANIN – Juče je u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina” održana svečanost na kojoj su po 53. put polaznici škole računara “Nimiko” primili diplome o uspešno završenoj obuci i položenim. Od 151 polaznika, najviše je dece i mladih koji su preko cele godine učili osnovni kurs računara, dizajniranje i obradu fotografija i izradu web stranica.

nimiko

– Sve više interesovanja je za kurseve programiranja tako da smo ovde godine radili sa 5 grupa programera. Učimo ih programiranju kroz programski jezik C++, a zatim C# i JAVA. Ko pravilno savlada osnovnu logiku programiranja u jednom programskom jeziku, lako može da nadogradi svoje znanje i u bilo kom drugom – kaže Dragana Milekić iz škole “Nimiko”. – I ove godine smo bili deo međunarodnog projekta “Čas programiranja” kada smo održali besplatne časove programiranja za osnovce i srednjoškolce i doprineli njihovom razvoju u svetu informatike.

nimiko

Sinoć su uručena 23 međunarodna ECDL sertifikata. To su standardizovani ispiti kojima se potvrđuje informatičko znanje i priznati su u celom svetu.

– Nastavili smo dobru saradnju i sa Nacionalnom službom za zapošljavanje tako da smo u okviru javih konkursa radili i informatičke obuke i obuke za vođenje poslovnih knjiga. Knjigovodstveni deo i teoriju su održale koleginice iz agencije “Moj računovođa”, a praktičan deo se učio na našim računarima – dodaje Milekić.

nimiko

Paleta kurseva u školi računara obogaćena je kursevima Internet marketinga na kojima se polaznicima korišćenje Facebook alata, Twitera, Google Ads i drugih alata, a sve u cilju promocije vaše firme ili delatnosti.

– Interesovanje za kurseve programiranja je stvarno veliko, tako da ćemo održati i letnji kurs programiranja za svu decu koja nisu mogla da dolaze u toku školske godine. U toku leta radimo i naučne eksperimente. Na ovim časovima deca sama pripremaju i rade eksperimente kroz koje mogu da razumeju kako funkcioniše priroda i mi u njoj. Nastava će početi 1. jula – ističe Dragana Milekić.

nimiko

Podeli članak
sinovoz
FAM