Društvo YTOP

KUD „PIONIR“ USPEŠNO RADI VEĆ ČETIRI DECENIJE

ZRENJANIN – Prigodnom svečanošću u Baroknoj sali Skupštine grada, danas je obeleženo 40 godina uspešnog rada Kulturno – umetničkog društva „Pionir“. Svečanosti su prisustvovali neki od osnivača „Pionira“, bivši i sadašnji članovi, a njih je pozdravio Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

kud-pionir

Nastao pod okriljem velikog građevinskog kombinata, GIK „Banat“, KUD „Pionir“ u svojim redovima za četiri decenije imao je više od 5.000 članova, učestvovao na nebrojenim domaćim i svetskim festivalima, doveo u grad interanacionalni festival folklora „Lala“, iznedrio vrhunske igrače i soliste…

Danas ima 150 članova, radi u četiri folklorne sekcije, od najmlađih do onih najstarijih, ima svoj orkestar, žensku pevačku grupu…

– Naš osnivač, GIK „Banat“, odavno ne postoji, a od pre nekoliko godina ostali smo i bez sale za probe – kaže Radovan Moldovan Rača, današnji predsednik KUD „Pionir“. – Ipak, uz veliku pomoć grada, SAKUD -a, dobrih ljudi, radimo, stvaramo i uživamo jednako kao i prvog dana, dodaje Moldovan.

Zrenjaninci će povodom ovog velikog jubileja moći da uživaju u koncertu „Pionira“, koji će se održati u nedelju, 20. novembra, u 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra.

Podeli članak
sinovoz
FAM