Društvo

Krpelji vrebaju iz nepokošene trave

Krpelji

U poslednjih 15 dana je bilo 45 intervencija vađenja krpelja na Odeljenju za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, podatak je do kog je došao portal zrenjaninski.com.

Krpelji su preživeli toplu zimu a na ruku im idu velike površine pod travom koja se ne kosi i to ne samo na periferiji i van grada nego bukvalno i u širem centru grada.
Koliko je krpelja izvađeno u ambulantama zrenjaninskog Doma zdravlja, ne zna se pošto se takva statistika ne vodi. Kako nam kažu u Službi za informisanje Doma zdravlja, to je samo jedna od intervencija koje se rade u ambulantama.

 

Inače, prema preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, građani ujede krpelja treba da saniraju u najbližoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite.

 

Ukoliko neko primeti krpelja na svojoj koži, može se javiti najbližoj zdravstvenoj ambulanti, i to što pre, jer mogućnost infekcije se povećava sa dužinom boravka krpelja na koži. U periodima praznika ili vikenda, kao i noću, kada ambulante ne rade, pacijenti se mogu javiti u ambulantu Hitne pomoci koja je u tim situacijama dežurna.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.