Društvo

Kraj rugla oko Špiritane?

ZRENJANIN – Ruglo oko zgrade stare Špiritane, u kojoj se s vremena na vreme okupljaju narkomani i drugi problematični likovi, uskoro bi moglo biti uređeno, ukoliko strani investitor, sa kojim se intenzivno vode razgovori, pristane da kupi to zemljište, otkrio je danas novinarima gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, prilikom posete Mesnoj zajednici „Nikola Tesla“.

Zgrada stare Špiritane
Zgrada stare Špiritane

Janjić je naglasio da u ovom trenutku ne može da govori o detaljima, ali da su strani investitori zainteresovani za potez od Špiritane do, takođe, ruinirane zgrade „Cebe“.

– Deo zemlje je u vlasništvu grada, a deo u privatnim rukama. Gledamo da je objedinimo i da sačinimo dobar projekat kojim bi se uklonilo višegodišnje ruglo na obali jezera, praktično u samom centru grada – istakao je Janjić.

U razgovoru sa rukovodstvom MZ „Nikola Tesla“, zrenjaninski gradonačelnik je napomenuo da lokalna samouprava pokušava da pokrene velike infrastrukturne radove i da su građani svedoci da su neki u toku.

– Dogovorili smo se da ove godine bukvalno u svakoj mesnoj zajednici uredimo po, minimum, jednu ulicu, a do sada smo izgradili i nekoliko novih dečijih igrališta, od kojih se jedno nalazi na teritoriji MZ „Nikola Tesla“ – kazao je Janjić i podsetio da je u toku i gradnja kružne raskrsnice između ulica Žarka Zrenjanina, Makedonske i Veselina Masleše.

U toku izgradnja kružne raskrsnice
U toku izgradnja kružne raskrsnice

Predsednik Saveta MZ „Nikola Tesla“ Marko Marjanović podvukao je da je do juče ta raskrsnica predstavljala „crnu tačku“, jer tuda prolazi teretni saobraćaj, a u blizini se nalazi osnovna škola. Marjanović je, ističući da mesno rukovodstvo ima veoma dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, rekao i da u ovom delu grada dugo nije bilo dečijeg igrališta, koje je sada izgrađeno, i koje će u najskorije vreme biti zaštićeno ogradom.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.