Društvo YTOP

KONKURS „SVETSKA ZNANJA ZA RAZVOJ MLADIH“

ZRENJANIN – Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji!

 

konkurs

 

Projekat koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), a finansira Ministarstvo omladine i sporta, predstavlja dugoročni, održivi projekat, obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou. Cilj projekta je jačanje svesti o značaju i mogućnostima aktivnog učešća u društvu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou, ali i razvijanje potrebnih veština iz neformalnog obrazovanja, komunikacije, pisanja projekata.

 

„Imajući u vidu nedostatak omladinskog aktivizma, naročito u manjim ili ruralnim sredinama, kao i među osetljivim društvenim grupama, pružanje konkretnih smernica, znanja, veština, sposobnosti, razmena iskustava, kao i stručno vođenje i podrška mladima pri osmišljavanju i sprovođenju konkretnih aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici, od izuzetne su važnosti za jačanje samopouzdanja, motivacije, preuzimanja odgovornosti, predlaganja rešenja za probleme“, navode organizatori konkursa.

 

Na konkurs mogu da se prijave učenice i učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, uključujući i osetljive grupe, iz 15 lokalnih zajednica (gradova) u Republici Srbiji, između ostalog i iz Zrenjanina.

 

Prijavni formular se nalazi na ovom linku.

 

Projektne teme za koje srednjoškolci mogu da se prijave su:

 

I Turizam

 

II Rešavanje komunalnih problema

 

III Sport

 

IV Kultura i umetnost

 

V Društvena odgovornost i aktivizam

 

Konkurs se zatvara 9. avgusta, u 23.59 časova.

 

U periodu od 7. avgusta do 9. avgusta obaviće se selekcija kandidata, na osnovu njihovog profila, motivacije i interesovanja. Komisiju za odabir četiri srednjoškolca iz svake od 15 lokalnih opština (gradova) će činiti dva člana OSSI-ja i dva člana partnerskih organizacija za svaku lokalnu samoupravu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.