Društvo

Ko su pobednici NIS-ovog konkursa?

ZRENJANIN – Naftna industrija Srbije objavila je rezultate konkursa “Zajednici zajedno”,  u okviru kojeg su ove godine i građani imalo pravo da daju  svoj glas. Ta kompanija izabrala je 23 projekta, koja će finansirati sa 12,5 miliona dinara.

NIS je prepoznao značaj sporta za naš grad, te je i najviše sredstava opredelio za tu namenu. Zrenjanin tako može uskoro očekivati da će dobiti objekat, koji će služiti za smeštaj mladih sportskih talenata koji nisu iz grada.

Biće obnovljena i sala za fizičko vaspitanje u OŠ “Svetozar Marković Toza”, a biće finansiran i sportski košarkaški klub.
NIS će pomoći i obnovu sanitarnog čvora u Klubu za stara i odrasla lica zrenjaninskog Gerontološkog centra.

U okviru projekata, koji su odobreni, između ostalog, MZ “Botoš” moći će da zameni stolice u svojoj bioskopskoj sali, biće organizovan kamp za mlade košarkašice, snimiće se film o aktivizmu mladih, izgradiće se teretana na otvorenom.

NIS već sedmu godinu za redom sprovodi program podrške lokalnoj zajednici, na koji mogu da se prijave ustanove i neprofitna udruženja iz 11 opština i gradova u Srbiji u kojima kompanija posluje.

U program je do sada uloženo gotovo 800 miliona dinara i realizovano više od 600 projekata. Javni konkurs “Zajednici zajedno” se sprovodi u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Nišu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu, Žitištu i Čačku.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.