Društvo

KLIMATIZACIJA U OPŠTOJ BOLNICI: Kakva je danas situacija

ZRENJANIN – Ugradnjom nove kompresorske jedinice i reparacijom, sistem klimatizacije u zrenjaninskoj Opštoj bolnici značajno je poboljšan, i kvantitativno i kvalitativno, pa u poslednje dve nedelje nema žalbi ni pacijenata ni osoblja.

bolnica

– Spratovi su sada gotovo optimalni, jedino prizemlje ne zadovoljava u celini, ali je situacija i tu znatno bolja. Osim reparacije postojećeg sistema kupili smo pokretne klime i ventilator i značajno poboljšali stanje, i u Urgentnom centu, u odeljenjima za urgentna stanja – naglašava direktorica zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Gordana Kozlovački.

Ona napominje i da je rad ambulanti pomeren za sat vremena ranije, kako bi se što više posla odradilo dok ne počnu velike vrućine, i da je i to dalo rezultate.

– Moramo imati u vidu da se klima u poslednje tri decenije dramatično promenila, da sada imamo tropske temperature. Naš sistem hlađenja koncipiran je po JUS standardu iz 80-ih godina, gde se predviđa maksimalno 32 stepena Celzijusa, ne duže od 30 dana godišnje. Toga više nema. Nama sada treba novi rashladni agregat daleko većeg kapaciteta, a to je ulaganje od 20 miliona dinara – napominje direktorica Kozlovački, uz napomenu da bolnica redovno konkuriše za ta sredstva, koja bi se iskoristila namenski za te potrebe.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz