Društvo

KALIGRAFSKI I IKONOPISAČKI RADOVI DECE

ZRENJANIN – Na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u utorak, 26. januara, u 18 časova, biće otvorena izložba kaligrafskih i ikonopisačkih radova dece iz Perleza.

ikone

Izložba „I ja sam karika u lancu“ fragment je višeslojnog poduhvata Društva „Baštinar“ iz Perleza. Cilj  programskih radionica bio je upoznavanje dece sa osnovama predanjskih veština, ikonopisanja i kaligrafije. Radionice su realizovane uz pomoć Osnovne škole „Đura Jakšić“ i Crkvene opštine SPC u Perlezu.

U  Biblioteci će biti predstavljeni radovi 50 učenika koji su se u okviru radionice  upoznali sa osnovama ikonopisanja. Programsku radionicu vodila je Maja Čurčić, ikonopisac iz Novog Sada. Radionicu kaligrafije i oblikovnosti pravoslavne ornamentike vodila je Olgica Stefanović, grafičar iz Novog Sada, a radionice čitanja i pisanja Žitija svetih je vodila Julijana Mrkonja.

Otvaranju izložbe u Biblioteci prisustvovaće učesnici i realizatori radionica, članovi Društva „Baštinar“ iz Perleza, a u ime domaćina, obratiće se direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić.

Podeli članak
sinovoz
FAM