Društvo

Jovana Popov proglašena za jednog od najboljih studenata

jovana popov
Jovana Popov

Jovana Popov ima samo 23 godine, završila je fakultet i već nekoliko meseci je zaposlena. I ne samo to: Jovana je pre nekoliko dana proglašena za jednog od najboljih studenata Univerziteta u Novom Sadu.

 

– Filozofski fakultet sam završila sa prosečnom ocenom 10 – priča za portal zrenjaninski.com Jovana. – Završila sam ruski jezik, i pri kraju studiranja sam se prijavila da praksu odradim u NIS-u. Kad se završila praksa, moji mentori su me pozvali da ostanem da radim. Oberučke sam prihvatila i evo već nekoliko meseci radim u službi koja je u NIS-u prvi kontakt sa Rusima, kaže Jovana.

 

Jovana je, inače, rodom iz Srpskog Itebeja. U tom selu završila je osnovnu školu, a gimnaziju u Zrenjaninu. Ruski jezik zavolela je još u osnovnoj školi, a ljubav se produbila u gimnaziji.

 

– Imala sam divnu profesoricu ruskog jezika Irinu Ubović. Zahvaljujući radu sa njom stigla sam na 13. Međunarodnu olimpijadu za strance u Moskvi, gde sam u svojoj kategoriji osvojila prvo mesto i to je presudilo. Upisala sam ruski jezik, diplomirala ga u roku sa prosečnom ocenom 10 i sada, pored posla, upisala i master studije – ističe Jovana.

 

Sve što je dosad u životu uradila zahtevalo je od Jovane mnogo rada i odricanja. Ipak, znala je šta voli, čemu želi da se posveti i šta u životu želi. Zato joj nijedan izazov, a bilo ih je, nije pao teško.

 

– Nisam imala dilemu kada su me pozvali da radim u NIS-u – napominje Jovana. – Želela sam da radni proces bude u ovom trenutku moj život. Radim sa odličnim timom, ruski koristim u toku čitavog radnog dana. To je odlično za moje dalje napredovanje. Nastavila sam i školovanje, što nije lako, ali uspeva mi.

 

Može se i ovde biti srećan i uspešan

 

Svojim vršnjacima Jovana ima šta da poruči.

 

– Protivnik sam kategoričnih mišljenja i mislim da sam svojim primerom to i dokazala. Da bi uspeo, moraš mnogo da radiš, da budeš jako dobar, da se nečeg i odrekneš i tada je sve moguće. Ja sam se sama probijala u Novom Sadu. Svojim radom i znanjem završila sam fakultet u klasi najboljih, pronašla posao koji volim i na mestu gde se moje znanje i trud cene. Srećna sam ovde, radim posao koji volim u svojoj zemlji i za to sam adekvatno nagrađena. Dakle, može se i ovde biti srećan i uspešan – poručuje Jovana.

 

Jovana Popov upravo u ovom trenutku živi svoj san. Pokazala je da, ukoliko se nešto jako voli, ako se u tu ljubav uloži mnogo truda i napora, nagrada i priznanje ne izostaju.

 

Portal zrenjaninski.com joj na tome čestita i želi puno uspeha u životu i radu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • SVE ČESTITKE JOVANI!!!
  SAMO NAPRED!
  A, VOLEO BIH DA U NAŠIM NOVINAMA VIDIMO I PO NEKOG IZ TEHNIČKIH NAUKA!
  ONE OTVARAJU NOVA RADNA MESTA U NOVIM FIRMAMA.
  TAKO BI TREBALO DA BUDE, ILI SMO ANTITALENTI ZA TEHNIKU!?
  Pozdrav iz Elemira!

 • Најискреније честитке за заслужени успех. Увек смо веровали у тебе, а сада си постала наш итебејски понос.
  Милена Дорић

sinovoz