Društvo

JOŠ JEFTINIJE: Start 20 dinara

ZRENJANIN – Gradski većnici u Zrenjaninu su na današnjoj sednici usvojili rešenje o ekonomski najnižoj ceni taksi prevoza, po kojem će, od 1. maja, start iznositi 20 dinara, što je za čak 50 dinara jeftinije u odnosu na sadašnju cenu.

Iako je isprva planirano da start košta 40 dinara, što je bilo i navedeno u rešenju, a da cena vožnje po kilometru iznosi 35 dinara u prvoj tarifi, 45 u drugoj, i 50 dinara u trećoj tarifi, neposredno pred današnju sednicu Gradskog veća ova odluka je izmenjena. Tako će cena starta u taksi vozilima, umesto sadašnjih 70, koštati 20 dinara, dok će minimalna cena po pređenom kilometru biti 40 dinara.

– Zrenjaninski taksisti ne bi smeli da naplaćuju usluge ispod ovih cena, ali mogu sami da ih podižu, ukoliko to žele – objasnio je predsedavajući Gradskim većem i gradonačelnik Zrenjanina Zrenjaninski taksisti ne bi smeli da naplaćuju usluge ispod ovih cena, ali mogu sami da ih podižu, ukoliko to žele – objasnio je predsedavajući Gradskim većem i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

On je napomenuo da su taksi udruženja, u poslednje vreme, u više navrata tražila izmenu rešenja o usklađivanju ekonomski najniže cene, koje se primenjuje od 1. aprila 2012. godine, uglavnom zahtevajući da cena starta bude snižena.

– Njihovi zahtevi, u zavisnosti od udruženja, bili su da cena starta bude u rasponu od 20 do 40 dinara. Izašli smo im u susret i verujem da će, osim njih, ovom odlukom biti zadovoljni i sami korisnici taksi usluga – istakao je Janjić i dodao da će inspekcijske službe u narednom periodu kontrolisati da li taksisti poštuju novu gradsku odluku.

Gradonačelnik je pojasnio da će u početku inspekcija delovati preventivno, a kasnije i represivno, ukoliko bude potrebe za tim.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.