Društvo Vesti Zrenjanin

Još 17.000 paketa pomoći za penzionere i socijalno ugrožene građane

pakovanje paketa pomoći

Grad Zrenjanin je jedan od retkih u Srbiji koji priprema i drugu turu paketa pomoći namenjenih penzionerima sa mesečnim primanjima nižim od 30.000 dinara i socijalnom ugroženim građanima.

 

Volonteri već pripremaju ove pakete u Hali sportova „Medison“, gde je na početku vanrednog stanja oformljen distributivni centar. Njih je danas posetio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Pročitajte još: Potrebni radnici obezbeđenja i pomoćni radnici za rad u Zrenjaninu

 

Gradonačelnik Janjić je tom prilikom izjavio da je raspodela prve ture pomoći skoro završena. Naime, naknadno su se javljali građani koji ispunjavaju uslove za dobijanje pomoći, a koji se u početku nisu nalazili na spisku, pa su i za njih pripremljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. To znači da je u prvoj turi isporučeno blizu 17.000 paketa, koliko će ih biti pripremljeno i u drugom krugu.

 

– Roba je stigla i pakete ćemo distribuirati u prvoj polovini maja. Skoro 300 volontera će učestvovati u pakovanju i distribuciji paketa pomoći namenjenih našim penzionerima i socijalno ugroženim građanima – kazao je Janjić.

 

pakovanje paketa pomoći

 

Gradonačelnik je iskoristio priliku da se još jednom zahvali svim donatorima i volonterima bez kojih ove akcije ne bi uspele.

 

– Veliko hvala ovim divnim mladim ljudima. Zahvalnost dugujemo sportistima, volonterima Crvenog krsta, vatrogascima, kao i radnicima Gradske uprave i javnih preduzeća i ustanova. Bez njihove i bez pomoći volontera na terenu, koji dele pakete, sve ovo ne bi moglo da se realizuje – naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM