Društvo

JEZERO KOJE PRIVLAČI TURISTE: Ovde i gosti iz Beograda provode leto!

ZRENJANIN – Portal “Zrenjaninski” posetio je prvog sunčanog dana ove nedelje oazu mira, tišine i očuvane prirode – jezero Čepel, omiljeno boravište sportskih ribolovaca ne samo iz grada i Srbije nego i iz inostranstva.

Jezero Čepel
Jezero Čepel

Smešteno na obodu Mužlje, pored velikog jezera na kojem leto provode hiljade Zrenjaninaca, smestilo se jezerce prosečne dubine 7 metara, oivičeno bagremom koji je sada u punom cvetu i što je najvažnije prepuno ribe, od šarana, preko soma, štuke, amura, tosltolobika, bele ribe…

Trava pokošena, mesta za ribolovce uređena, novi i čisti toaleti. Sve češće u ograđeni Čepel stižu kamperi. Jezerom, inače, upravljaju “Rezervati prirode” koji su ga na korišćenje dali Klubu sportskih ribolovaca “Banat”, koje ga je i uredilo i od smetlišta, kako je ovo mesto izgledalo pre više godina, napravili jedno od najlepših jezera za sportski ribolov u regionu.

Na jezeru smo zatekli porodicu Čeh iz Beograda. Baš su stigli, postavili šator, a najstariji član porodice, naravno prvo je zabacio udice.

– Ne znam šta nam se više sviđa, jezero, priroda, ljudi… Oduševljen sam svime – kaže Zoran Čeh za portal “Zrenjaninski”. – “Čepel” je za mene i moju porodicu pravo otkriće. Iako imam plaćenu godišnju članarinu na jednom drugom mestu, rešio sam da se preselim ovde.

Gost iz Beograda - Zoran Čeh
Gost iz Beograda – Zoran Čeh

Zoran i njegova supruga ostaju na jezeru narednih nedelju dana, a sa unucima će doći čim im se završe školske obaveze.

– Ovde ćemo provesti leto, to je sigurno. Moji unuci od malih nogu znaju sve o sportskom ribolovu, vole ga, vole prirodu i da kampuju i za nas je ovo idealno mesto – veli naš sagovornik.

Čehovi su sa sobom poveli i svoja dva psa koja su takođe uživala na besprekornom travnjaku.

Loše vreme prethodnih dana nije išlo na ruku sportskim ribolovcima, ali sunce će i njih izmamiti na vodu. Već narednog vikenda na jezeru će se okupiti sportski ribolovci u kupskom takmičenju, a do pozne jeseni bar dva puta nedeljno na Čepelu će biti organizovano neko takmičenje.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM