Društvo YTOP

JAVNI POZIV: NOVA VRSTA POMOĆI ZA IZBEGLICE

spomenik
Foto: Zoran Bogaroški

ZRENJANIN – Iz Povereništva za izbeglice Gradske uprave na adresu portala zrenjaninski.com stiglo je obaveštenje da je raspisan javni poziv za dodelu pomoći za ekonomsko osnaživanje izbeglih lica, koja imaju ili su ukinula izbeglički status.

 

spomenik
Foto: Zoran Bogaroški

 

Javni poziv odnosi se na izbeglice sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina, a otvoren je od 20. jula do 23. avgusta. Obrazac prijave i sve dodatne informacije mogu se dobiti kod poverenika za izbeglice u Gradskoj upravi grada Zrenjanina, Trg slobode 10, ili na broj telefona 023 315 0186.

 

– U pitanju su paketi ekonomske pomoći, zavisno od toga čime se bavi lice koje konkuriše. Ako su u pitanju registrovane firme, možemo pomoći alatima, kod poljoprivrednika nekim poljoprivrednim mašinama, ili, na primer, plastenicima. U pitanju je više varijanti, a ovakvu vrstu pomoći mi sprovodimo već nekoliko godina – precizira poverenica za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi Zrenjanina Vjerka Hrubik, uz napomenu da se dodeljuje pomoć u vrednosti do 200.000 dinara po korisniku.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM