Društvo YSLAJDER

IZUZETAN SPORTSKO-HUMANITARNI DOGAĐAJ U SUBOTU U ZRENJANINU

Najava manifestacije u multimedijalnoj sali

ZRENJANIN – Sportska manifestacija humanitarnog karaktera, pod nazivom „Deca-deci, odrasli svima“, održaće se u subotu 24. septembra u Zrenjaninu, u Aviv parku, a predviđeno je obilje sadržaja i akcija, najavljeno je na konferenciji za medije u Multimedijalnoj Sali Gradske kuće.

Najava manifestacije u multimedijalnoj sali
Najava manifestacije u multimedijalnoj sali

O programu i ciljevima manifestacije govorili su član Gradskog veća Siniša Vlačić, zatim sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Simo Salapura, sekretar Crvenog krsta Zrenjanina Aleksandra Tanasijević, direktorka marketinga u kompaniji Aviv Arlon Danka Gladović i na kraju Tanja Lojović iz Predškolske ustanove Zrenjanin.

-Ova manifestacija ima za cilj promociju sporta kao zdravog načina života, ali ima i humanitarni karakter. Obaveštene su sve osnovne škole iz grada, ali i naseljenih mesta, za koje je obezbeđen besplatan prevoz. Osim “Trke za srećnije detinjstvo” biće priređena i revijalna trka, kao i IX Mini olimpijada udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), organizovaće se i dobrovoljno davanje krvi i prodajna izložba ručnih radova osoba sa smetnjama u razvoju – najavio je većnik Slaviša Vlačić.

Aleksandra Tanasijević naglasila je humanitarni akcenat ove akcije, sa koje će sva sredstva biti usmerena na kupovinu aparata za dijagnostifikovanje deformiteta kičme kod dece predškolskog uzrasta. Ona je pozvala i sve sugrađane da se odazovu akciji dobrovoljnog davanja krvi koja će biti održana u toku manifestacije.

O detaljima sportskih nadmetanja i drugih dešavanja govorio je Simo Salapura, koji je naglasio da mini olimpijada, akcija dobrovoljnog davanja krvi i izložba počinju u 10 časova a, trka, koja je  otvorenog tipa i za koju su pozivi upućeni svim osnovnim i srednjim školama kao i Predškolskoj ustanovi, startuje nešto kasnije.

-Trka počinje u 11 časova, a deonice su utvrđene prema uzrastu, od 100 do 800 metara. U revijalnu trku moći će da se uključe i stariji, i da kupovinom startnog broja doniraju sredstva u humanitarne svrhe. Na mini olimpijadi, opet, očekujemo učešće 150 takmičara iz desetak vojvođanskih gradova – najavio je Salapura, zahvaljujući se menadžmentu Aviv parka na ustupljenim saobraćajnicama i prostoru, kao i na podršci za organizovanje manifestacije. On je naglasio i da će biti organizovana prodajna izložba radova dece ometene u razvoju, na kojoj će učestvovati i gosti iz drugih mesta Vojvodine, a sav prihod ići će za nabavku aparata za Predškolsku ustanovu u Zrenjaninu. Taj aparat, koji služi za dijagnostiku i monitoring deformiteta kičme kod dece, u uzrastu kada se najdelotvornije ti nedostatci mogu otkloniti, poslužiće za praćenje zdravstvenog stanja oko 700 mališana predškolskog uzrasta, naglasila je Tanja Lojović iz Predškolske ustanove Zrenjanin.

Iz kompanije koja je ustupila prostor za održavanje manifestacije, ističu da će to činiti i ubuduće.

-Aviv park je spreman da podrži sve manifestacije ovakvog tipa, a u Pančevu to činimo već pet godina, pa ćemo tako raditi u Zrenjaninu. Humanitarne akcije za nas su prioritet, a kako imamo sve tehničke mogućnosti za održavanje događaja kao što je “Trka za srećnije detinjstvo”, sa zadovoljstvom smo se uključili. Pozivamo sve građane da dođu u subotu i daju svoj doprinos akciji – poručila je Danka Gladović direktor marketinga u Aviv Arlonu.

Podeli članak
sinovoz
FAM