Društvo YTOP

IVANA ŠPANOVIĆ OTVORILA INKLUZIVNE IGRE

ZRENJANIN – Šeste po redu Inkluzivne igre bez granica, pod nazivom “Kad granice ne postoje igramo se mnogo bolje”, održane su danas u Kristalnoj dvorani, na Karađorđevom trgu u Zrenjaninu.

– Ovo su jedinstvene igre ovakvog tipa u Srbiji i po prvi put nose naziv i zvanične gradske manifestacije. Okupili smo ove godine 120 učenika iz 11 škola i predškolske ustanove, a igre je zvanično otvorila naša proslavljena atletičarka Ivana Španović – rekla je u obraćanju prisutnima Snežana Oluški Vlačić, direktorka Osnovne i srednje škole “9. maj”, koja je organizator manifestacije.

Oluški se zahvalila svima koji su podržali održavanje ove lepe i sada već tradicionalne manifestacije, među kojima su Grad Zrenjanin, kompanija “Gomex”, Sportski savez grada Zrenjanina, a ove godine i naša vrhunska atletičarka Ivana Španović.

– Presrećna sam što sam na ovom događaju koji nisam htela nipošto da propustim, znam koliko to deci znači. Osećam se prelepo u društvu ove dece i jedno veliko bravo za sve koji su uključeni u ovaj projekat. Ovo su šeste igre po redu a obećavam da ću biti i na sledećim i pružiti podršku – obećala je Ivana Španović, burno pozdravljena od dece – učesnika i brojne publike.

Čedomir Janjić i Ivana Španović

Pohvalno o manifestaciji izrazo se i čelnik grada na Begeju gradonačelnik Čedomir Janjić.

– Naša Osnovna i srednja škola “9. maj” odlično radi i napredak se vidi iz meseca u mesec. Ovo je jedna u nizu sjajnih manifestacija koje oni organizuju i Grad Zrenjanin je nju uvrstio u svoj kalendar i podržava je zdušno, jer nema lepše slike iz Zrenjanina od ove koju šaljemo sa našom decom – naglasio je gradonačelnik Janjić, koji je prisustvovao ovom skupu.

Podeli članak
sinovoz
FAM