Društvo

ISTRAŽIVANJE O RAZVOJU DECE

ZRENJANIN – Republički zavod za statistiku, u saradnji sa UNICEF-om, od 19. januara do 8. februara na teritoriji Vojvodine sprovešće istraživanje „Testiranje modula o razvoju i sposobnostima deteta“. Istraživanjem je obuhvaćeno četiri hiljade domaćinstava.

trka deca

Istraživanje, odnosno modul koji se testira, razvio je UNICEF, koji kao organizacija preko svih aktivnosti promoviše prava i dobrobit svakog deteta. Cilj ovog istraživanja je testiranje posebnog modula o razvoju i sposobnostima deteta, koji bi u kasnijim fazama bio uključen kao deo nekog od već postojećih UNICEF-ovih istraživanja širom sveta, kao što je istraživanje višestrukih pokazatelja o položaju žena i dece, ili kao deo budućeg popisa stanovništva.

– Mi smo formirali tim anketara koji će naredne nedelje proći posebnu četvorodnevnu obuku – kaže za portal „Zrenjaninski“ Dragan Kuzmić, rukovodilac područne jedinice Republičkog zavoda za statistiku u Zrenjaninu. – Obuku će sprovoditi kolege iz Beograda.

Opšti cilј ovog modula je prikuplјanje informacija o zdravlјu u domenu govora, jezika, sluha, vida, učenja, pokretlјivosti, motoričkih sposobnosti, emocija i uslovima u kojima žive deca starosti od dve do 17 godina. Potreba za ovim informacijama proizilazi iz činjenice da navedene poteškoće mogu dovesti decu u stanje ograničenog učešća u svakodnevnim aktivnostima, uz generalno teže uklјučivanje u socijalno okruženje, a koja su dostupna drugoj deci.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.