Društvo YSLAJDER

ISPRAVNA VODA U ZRENJANINSKOM VODOVODU, U NAREDNIM DANIMA

ispravna voda
Foto : Ilustracija

ZRENJANIN – Testiranje opreme postrojenja za prečišćavanje vode i kvaliteta vode u realnom vremenu i pri punom kapacitetu rada postrojenja, je u toku, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

 

ispravna voda
Foto : Ilustracija

 

„Ovo testiranje podrazumeva da se kompletna voda, kojom se snabdeva grad, pušta u vodovodnu mrežu preko postrojenja za prećišćavanje vode, koje radi u punom kapacitetu, i da se redovno, više puta na dan, obavljaju analize kvaliteta vode.

 

Izvršene analize vode u ovoj fazi pokazuju da je ona besprekornog kvaliteta, u potpunosti u skladu sa standardima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, i da ih i premašuje“, kaže se u saopštenju, koje je potpisao diplomirani inženjer Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Ukoliko svi rezultati rada postrojenja i analiza pokažu konstantnost, ovako uspostavljeni režim rada ostaće do daljnjeg na snazi, napominje Gajin, uz upozorenje da i pored pomenutih činjenica o trenutnom kvalitetu vode, odluka iz 2004. godine o zabrani vode iz gradske vodovodne mreže za piće i dalje ostaje na snazi.

 

-Tako će biti do završetka postupka dobijanja potrebne dokumentacije od nadležnih institucija. Po okončanju postupka, što se očekuje u narednim danima, naše preduzeće obavestiće javnost o zvaničnom puštanju postrojenja za prečišćavanje vode u rad i o stavljanju van snage odluke o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže – ističe Gajin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz