Društvo

ISKORISTITE OVU PRILIKU: Besplatni pregledi sumnjivih mladeža

ZRENJANIN – Povodom Evropskog dana borbe protiv melanoma Zrenjaninci će 16. maja moći da obave pregled sumnjivih mladeža bez uputa i besplatno u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter broj 11 – kožno.

mladez-pregled

Zakazivanje pregleda se obavlja putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888 u periodu 9. do 11. maja, od 8 do 20 časova. Za pregled je potrebna samo overena zdravstvena knjižica. Građani koji ne stignu da se prijave ne treba da brinu jer se ovakvi pregledi obavljaju svakodnevno uz uput.

Medijska kampanja „Euromelanoma 2016“ usmerena je na edukaciju građana o bezbednom boravku na suncu. Moto kampanje je „Sunce sija svuda, ne samo na plaži“ kako bi se skrenula pažnja da se od štetnog UV zračenja treba štititi i tokom boravka u gradu, na sportskim aktivnostima, tokom bavljenja poljoprivredom i baštovantstvom.

Sunce je svuda oko nas, a odeća, šešir, naočare za sunce, nanošenje kreme na otkrivene delove tela i izbegavanje boravka na direktnom suncu kada je njegovo zračenje najintenzivnije, smanjiće rizik od oštećenja kože i očiju. 

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz