Društvo Vesti Zrenjanin

Interaktivne table za sve osnovne i srednje škole i domove učenika

pokrajinska vlada obezbedila interaktivne table
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada realizovala je akciju „Pametna tabla u svaku školu“. U okviru nje je obezbedila interaktivne table sa projektorom za sve osnovne i srednje škole i domove učenika u AP Vojvodini, ukupne vrednosti 70,4 miliona dinara. To je učinjeno s ciljem modernizacije i digitalizacije u oblasti obrazovanja.

 

– Pokrajinska vlada je, preko resornog sekretarijata, u proteklih nekoliko meseci, koji nisu bili nimalo laki, uspela da obezbedi 704 interaktivne table. One su namenjene za 502 matične škole i 202 izdvojena odeljenja. Time je u obrazovne ustanove uveden najmoderniji način prenošenja znanja i podignut kvalitet obrazovanja – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

On je kazao da država koja ne vodi računa o obrazovanju, zdravstvu i kulturi rizikuje celu budućnost.

 

– Zato će Pokrajinska vlada i narednih godina nastaviti sa osavremenjivanjem nastave – naveo je Mirović.

 

Pročitajte još: Od danas elektronski upis budućih prvaka na portalu eUprava

 

On je izrazio uverenje da će interaktivne table povećati motivaciju i kreativnost kod učenika i doprineti njihovom aktivnom učešću u nastavi. Očekuje i da će pomoći nastavnicima i profesorima.

 

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš rekao je da su nove generacije neraskidivo povezane sa tehnološkim napretkom i da vode život u skladu sa tim. Stoga je, kako je naveo, neminovno da se školovanje osavremeni i unapredi kvalitet nastave.

 

– Interaktivne table učiniće upravo to. Motivisaće učenike i pružiće im mogućnost integrisanja u savremene tokove informacionih tehnologija 21. veka – izjavio je Njilaš.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz