Društvo Vesti Zrenjanin

Institut za onkologiju Vojvodine dobija dva nova aparata za zračenje

institut za onkologiju vojvodine
Foto: Pokrajinska vlada

Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici uskoro će dobiti dva nova linearna akceleratora. Dobiće i CT simulator za lečenje i zračnu terapiju pacijenata sa najtežim bolestima u Vojvodini.

 

To su potvrdili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Njih dvojica su posetila Institut u Sremskoj Kamenici, gde su u toku građevinski radovi na proširenju kapaciteta za zračnu terapiju.

 

Gojković je izjavio da je ovo najveći projekat koji Pokrajinska vlada i Ministarstvo zdravlja rade zajedno. On je dodao da će projekat doprineti da se reši ono što je najveći problem u zdravstvenom sektoru, a to su liste čekanja za onkološke pacijente.

 

Pročitajte još: OVO ĆE VAS ZANIMATI: Komunalna milicija dobila nova ovlašćenja!

 

– Nabavkom i instaliranjem najsavremenijih medicinskih aparata, Institut za onkologiju u potpunosti će rešiti problem lista čekanja za sve onkološke pacijente na teritoriji AP Vojvodine, kojima je ovakav vid terapije neophodan – kazao je Gojković.

 

Kako je saopšteno ovom prilikom, ukupna vrednost ove investicije je 6,6 miliona evra. Završetak radova planiran je za šest meseci.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM