Društvo Vesti Zrenjanin

Inspekcija obavila stotinu kontrola: Neki ugostitelji se ne pridržavaju mera

inspekcija kontroliše ugostiteljske objekte
Foto: Pixabay

Epidemiološka situacija u srednjobanatskim privrednim subjektima je zadovoljavajuća, konstatovano je na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

„Poslodavci striktno poštuju zaštitne mere i svesni su rizika od širenja infekcije virusom korona među zaposlenima“, saopšteno je nakon sednice.

 

Iz sedišta Srednjobanatskog okruga je saopšteno da je u prethodnom periodu najviše bila angažovana sanitarna inspekcija. Sanitarni inspektori su kontrolisali da li se i u kojoj meri sprovode mere zaštite u borbi protiv koronavirusa u kozmetičkim i frizerskim salonima, teretanama i fitnes klubovima, ugostiteljskim objektima, prodavnicama…

 

PROČITAJTE JOŠ: Policija sve češće interveniše jer se građani žale na okupljanja mladih

 

„Od 28. jula, kada je ova inspekcija počela sa sprovođenjem vanrednih ciljanih nadzora, zaključno sa 1. avgustom, obavljeno je ukupno 100 kontrola. Ove kontrole inspekcija je radila u pratnji komunalne milicije, kao združeni nadzor. Najviše uočenih nepravilnosti odnosilo na nenošenje zaštitnih maski. Uočeno je da zaposleni u ugostiteljskim objektima nisu nosili maske, iako je u pitanju zatvoreni prostor. Za sada su podnete dve prekršajne prijave protiv poslodavca i odgovornog lica“, kažu u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

Osim nošenja zaštitnih maski, inspekcija je kontrolisala držanje fizičke distance i postavljene dezobarijere.

 

Od 4. avgusta sanitarna inspekcija će ove kontrole sprovoditi i u popodnevnim i večernjim satima, kao i vikendom.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM