Društvo YTOP

INKLUZIVNI KAMPOVI BRZO STVARAJU OSEĆAJ ZAJEDNIŠTVA

Učesnici kampa

ZRENJANIN – Udruženje “Suncokret”, kao nosilac projekta, i Karate klub “Zrenjanin”, kao partner, uz pomoć Vlade Srbije, odnosno Ministarstva za rad i socijalnu politiku, i Grada Zrenjanina, organizovali su jubilarni, deseti po redu, inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, u Školsko – rekreativnom centru “Čardak”.

 

kampovi
Učesnici kampa

 

– Na ovogodišnjem kampu poseban naglasak stavljen je na zajedničke aktivnosti, solidarnost i toleranciju. Zajednički treninzi, druženja, učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju, brzo stvaraju osećaje zajedništva, pripadnosti i ravnopravnosti – kaže Andrea Maka iz udruženja “Suncokret”, koja je koordinirala radioničarskim aktivnostima.

 

Za brojne aktivnosti na ovogodišnjem kampu, koji se tradicionalno održava na Deliblatskoj peščari, bili su zaduženi volonteri udruženja “Suncokret”, zrenjaninske organizacije Crvenog krsta i Karate kluba “Zrenjanin” Sara Popov, Saška Prole, Andrea Maka, Milan Kordin i David Vuletaš, kao i Tatjana Jović iz Pančeva i Stefan Grba iz Vršca, a lekarski nadzor tokom kampa poveren je dr Ivanu Lukiću.

 

kampovi
Stručni tim

 

– Ovogodišnji kamp okupio je pedesetak sportista, članova, volontera i trenera Karate kluba “Zrenjanin”, školice sporta “Čigra”, gradske organizacije Crvenog krsta Zrenjanin i Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, i po prvi put su bili uključeni i članovi udruženja za pomoć MNRO iz Pančeva i Vršca. Primarni cilj bilo je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativno – edukativne aktivnosti uz uspostavljanje interakcije sa decom i mladima iz tzv “redovne populacije” – kazao je organizator kampa Simo Salapura.

 

Računajući i ovu, jubilarnu godinu, kroz program inkluzivnih kampova prošlo je više od pedesetoro dece i mladih sa smetnjama u razvoju, preko 500 sportista iz tzv. “redovne populacije” i više od 20 volontera. Održano je preko 60 sportskih radionica i radionica veština.

Podeli članak
sinovoz
FAM