Društvo YSLAJDER

INDUSTRIJSKA ZONA “JUGOISTOK – EČKA 2”VEĆA ZA 550 HEKTARA

Skupština grada Zrenjanina
Skupština grada Zrenjanina

ZRENJANIN – Industrijska zona “Jugoistok – Ečka 2” u Zrenjaninu, širi se za još 550 hektara površine namenjene investitorima, jedna je od najvažnijih odluka današnjeg zasedanja Skupštine Grada Zrenjanina.

 

 

Zona će biti podeljena na četiri podzone različite veličine, A, B, C i D, a nakon ove odluke Zrenjanin je postao lokalna samouprava s najvećom i naraznovrsnijom ponudom parcela za investiranje.

 

-Grad se opredelio da uđe u planove detaljne regulacije na površini od 550 hektara, kako bi spremno dočekao investitore s kojima se pregovara na državnom nivou – naglasio je  zamenik gradonačelnika Saša Santovac, komentarišući ovu skupštinsku odluku. On je podvukao da se na taj način otvara mogućnost za izgradnju neophodne infrastrukture na novom prostoru zone.

 

-To planiramo već za narednu godinu, jer postoje potencijalni investitori koji bi želeli da ulažu u našu industrijsku zonu. Činjenica je da jedan broj zainteresovanih dolazi iz pregovora sa Vladom Srbije, a postoje i oni koji direktno vode razgovore s gradom Zrenjaninom. Ako država uspe da obezbedi tako velikog investitora i dogovori se o njegovom ulaganju u Zrenjanin, mi ćemo biti spremni – istakao je Santovac.

 

 

Na sednici su usvojeni i predlozi dopune Statuta grada Zrenjanina, kojima je omogućeno da gradonačelnik obrazuje gradski Savet za razvoj. Većinom glasova od 60 prisutnih odbornika Skupština je usvojila i Odluku o ekonomskom osnaživanju žena u gradu Zrenjaninu, kao i predlog o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama kojima je grad osnivač.

 

Usvojeni su izveštaji o poslovanju i radu nekoliko javnih gradskih preduzeća i ustanova, kao i njihovi planovi rada.

 

Zbog odlaska na funkciju u republičkom Ministarstvu privrede, razrešen je direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska toplana” Aleksandar Starčević, a za vršioca dužnosti direktora izabran je Ilija Svilar, do sprovođenja javnog konkursa za izbor direktora u tom preduzeću. Direktor JKP “Pijace i parkinzi” sa mandatom od četiri godine biće Ilija Mandić, a u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Milan Kovačević.

Podeli članak
sinovoz
FAM