Društvo YSLAJDER

INDUSTRIJSKA ZONA “JUGOISTOK – EČKA 2”VEĆA ZA 550 HEKTARA

Skupština grada Zrenjanina
Skupština grada Zrenjanina

ZRENJANIN – Industrijska zona “Jugoistok – Ečka 2” u Zrenjaninu, širi se za još 550 hektara površine namenjene investitorima, jedna je od najvažnijih odluka današnjeg zasedanja Skupštine Grada Zrenjanina.

 

 

Zona će biti podeljena na četiri podzone različite veličine, A, B, C i D, a nakon ove odluke Zrenjanin je postao lokalna samouprava s najvećom i naraznovrsnijom ponudom parcela za investiranje.

 

-Grad se opredelio da uđe u planove detaljne regulacije na površini od 550 hektara, kako bi spremno dočekao investitore s kojima se pregovara na državnom nivou – naglasio je  zamenik gradonačelnika Saša Santovac, komentarišući ovu skupštinsku odluku. On je podvukao da se na taj način otvara mogućnost za izgradnju neophodne infrastrukture na novom prostoru zone.

 

-To planiramo već za narednu godinu, jer postoje potencijalni investitori koji bi želeli da ulažu u našu industrijsku zonu. Činjenica je da jedan broj zainteresovanih dolazi iz pregovora sa Vladom Srbije, a postoje i oni koji direktno vode razgovore s gradom Zrenjaninom. Ako država uspe da obezbedi tako velikog investitora i dogovori se o njegovom ulaganju u Zrenjanin, mi ćemo biti spremni – istakao je Santovac.

 

 

Na sednici su usvojeni i predlozi dopune Statuta grada Zrenjanina, kojima je omogućeno da gradonačelnik obrazuje gradski Savet za razvoj. Većinom glasova od 60 prisutnih odbornika Skupština je usvojila i Odluku o ekonomskom osnaživanju žena u gradu Zrenjaninu, kao i predlog o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama kojima je grad osnivač.

 

Usvojeni su izveštaji o poslovanju i radu nekoliko javnih gradskih preduzeća i ustanova, kao i njihovi planovi rada.

 

Zbog odlaska na funkciju u republičkom Ministarstvu privrede, razrešen je direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska toplana” Aleksandar Starčević, a za vršioca dužnosti direktora izabran je Ilija Svilar, do sprovođenja javnog konkursa za izbor direktora u tom preduzeću. Direktor JKP “Pijace i parkinzi” sa mandatom od četiri godine biće Ilija Mandić, a u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Milan Kovačević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz