Društvo

IGRAČKE NA DAR MATERIJALNO I SOCIJALNO UGROŽENOJ DECI

ZRENJANIN – U Srbiji je veliki broj dece bez roditeljskog staranja, koja odrastaju u hraniteljskim porodicama ili ustanovama socijalne zaštite.

 

 

Projekat „Igračka na dar“ rezultat je inicijative kompanija GOMEX i NELT da se deci do deset godina koja su materijalno ili socijalno ugrožena, a pritom imaju različite teškoće u razvoju i funkcionisanju, obezbedi „Lego Duplo“ set kockica i da se na taj način obraduju ovi mališani.

 

„Ovu aktivnost započeli smo u Domu za odojčad, decu i omladinu u Zvečanskoj u Beogradu i Odeljenju pedijatrije u Pančevu, a nastavili posetom Centru za socijalni rad u Šapcu i Udruženju „Humano srce Šapca“ i Centru za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici. Tom prilikom, predstavnici kompanija GOMEX i NELT podelili su gotovo hiljadu komada „Lego Duplo“ igračaka, družili se sa mališanima i njihovim vaspitačima i roditeljima i ujedno potvrdili da saradnja između privatnog i javnog sektora može da bude korisna i ispunjavajuća, naročito kada je krajnji rezultat iskrena i bezrezervna dečija radost i sreća“, navodi se u saopštenju zrenjaninske kompanije GOMEX.

 

Akcija će biti nastavljena podelom igračaka u Vrbasu i Somboru, posetom tamošnjim centrima za socijalni rad i domovima za decu i omladinu, dok je završetak planiran u prvoj nedelji maja kada će predstavnici pomenutih kompanija obići Svratište za decu i mlade u Novom Sadu, Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku, kao i Dečije odeljenje zrenjaninske Gradske bolnice, Sigurnu kuću u Zrenjaninu i decu iz hraniteljskih porodica pri Crvenom krstu u Zrenjaninu.

Podeli članak
sinovoz
FAM