Društvo

„I-taksi“ podržao odluku Grada

ZRENJANIN – Odluka Gradskog veća u Zrenjaninu da se snizi minimalna ekonomska cena taksi prevoza predstavlja logičan i jedini ispravan odgovor lokalne vlasti na zahtev najvećeg broja taksi udruženja da se ova cena koriguje naniže i da se na taj način izađe u susret građanima koji imaju potrebe za jeftinom i kvalitetnom uslugom, ocenio je danas vlasnik i direktor „I – taksija“ Dragan Vidaković.

Vozila "I - taksija"
Vozila „I – taksija“

On je istakao da se ovom odlukom daje mogućnost većini taksista da legalizuju svoju dosadašnju praksu odobravanja nedozvoljenog popusta na važeće minimalne cene, a koji su i do sada iznosili od 20 do 50 dinara po svakoj vožnji.

– Odluka daje i za pravo gradskim vlastima da pooštre kontrolu taksista u Zrenjaninu, jer je poznato da veliki broj njih, i to upravo onih koji su i dosad odobravali nedozvoljene popuste na minimalne cene, nema važeće potvrde o pregledu i kontroli taksimetara, što ostavlja prostor za mogućnost sumnje u prevare potrošača, odnosno korisnika usluga – kazao je Vidaković.

Očito je, po njegovom mišljenju, da ova odluka, kojom je propisano da start ubuduće bude 20, a pređeni kilometar u prvoj tarifi 40 dinara, predstavlja kompromis između tri zahteva koji su dostavljeni Gradskom veću. Podsećamo da su „I – taksi“ i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina zahtevali da se cena starta snizi sa 70 na 20 dinara, a da se cena kilometra u prvoj tarifi zadrži na dosadašnjih 35 dinara. Usvojenom odlukom je praktično prihvaćen predlog „I – taksija“ u pogledu starta, ali i predlog grupe taksi prevoznika koji se odnosi na cenu kilometra u prvoj tarifi.

– Iako u ovom vremenu može zvučati nelogično da se taksisti udružuju u zahtevu da im se omogući da voze svoje mušterije jeftinije, ovo ima svoje utemeljenje u nekoliko činjenica. Između ostalog, u poslednjih godinu dana snižena je cena svih vrsta goriva, ali i troškovi usluga održavanja vozila, kao i cene nabavke kako novih tako i polovnih automobila. Takođe, slabljenje kupovne moći potrošača zahteva prilagođavanje taksista realnim mogućnostima građana – objasnio je Vidaković i naglasio da nova odluka ničim ne sputava one taksi prevoznike koji nisu zadovoljni sa minimalnom cenom, da voze svoje mušterije po većim cenama.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.