Društvo

I ove godine najteže bilo upisati Medicinsku školu u Zrenjaninu

škola

Baš kao i prošle godine, tako je i ove najteže bilo upisati Medicinsku školu u Zrenjaninu. Za upis na smer farmaceutski tehničar bilo je potrebno minimum 83,08 bodova i svih 30 mesta popunjeno je u prvom upisnom krugu. Za upis na smer medicinska sestra – tehničar bilo je potrebno najmanje 82,97 bodova. U ovoj školi u prvom krugu su popunjena sva mesta.

 

Jaka konkurencija bila je i na smeru eletkrotehničar informacionih tehnologija u školi „Nikola Tesla“: za upis na ovaj smer bilo je potrebno minimum 82,76 bodova. Ipak, u ovoj školi ima još mesta za upis u drugom krugu, u jednom odeljenju na mađarskom jeziku i na smeru dekorater zidnih površina.

 

Skoro sva mesta popunjena su i u Zrenjaninskoj gimnaziji. Pre svih, popunjeno je novo odeljenje informatičara.

 

Najpopularniji je i ove godine bio opšti smer, a minimum bodova za upis na ovom smeru bio je 79,94. Za upis na prirodno – matematički smer bilo je dovoljno čak 16 bodova manje – 63,12.

 

Popularna je i Ekonomska i trgovinska škola „Jovan Trajković“. Slobodnih mesta ostalo je samo na smeru za kuvare na mađarskom jeziku – 12.

 

Najveća gužva bila je na smerovima za ekonomske tehničare, tu je bilo potrebno minimum 76,98 bodova, i za pravne tehničare, gde je bilo potrebno minimum 74,55 bodova.

 

Popularan je bio i smer za kuvare, a minimum bodova da bi se upisalo je 51,68.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz