Društvo

HUMANO: Stotinu puta dali krv!

ZRENJANIN – Danas je u Gradskoj bašti održana svečanost na kojoj su uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi sa 35, 50, 75 i 100 davanja. Takođe su nagrađeni najuspešniji učenici koji su učestvovali na literarnom konkursu „Krv život znači“.

Volonteri Crvenog krsta
Volonteri Crvenog krsta

Priznanja Zrenjanincima koji su krv dali 100 puta uručio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, koji je istakao da je čast živeti u gradu koji ima toliko humanih ljudi.

Milivoj Vlajkov i Saša Santovac
Milivoj Vlajkov i Saša Santovac

Milivoj Vlajkov jedan je od dvojice Zrenjaninaca koji je krv do sada dao 100 puta. Krv je počeo da daje kao vrlo mlad i to radi do danas.

– Poručio bih mladima da daju krv, to je jako humano i dobro je za zdravlje – izjavio je Vlajkov.

Jožeš Feješ sa zamenikom gradonačelnika
Jožeš Feješ sa zamenikom gradonačelnika

Jožef Feješ, koji je isto toliko puta davao krv, veli da je to jedna od najhumanijih stvari koje neko može da uradi za drugog.

– To činim od mladih dana i to ću raditi dok sam živ. Pozvao bih sve kojima zdravlje dopušta da slede naš primer – rekao je Feješ.

Nagrađeno je i 17 davalaca koji su krv dali 35 puta, 10 njih koji su krv dali 50, i trojica Zrenjaninaca koji su krv dali 75 puta.

Svečanost je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta, a građani su od volontera mogli da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa dobrovoljnim davalaštvom krvi.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.