Društvo YSLAJDER

GRADSKI ŽIVOT PORODICE ARMACKI VUKOVIĆ

armacki
Porodica Armacki

ZRENJANIN – Ljiljana Armacki preselila se iz Česterega u Zrenjanin ove godine. Iako u Česteregu ima svoju kuću, odnosno polovinu kuće, u Zrenjaninu živi u podstanarskom stanu.

 

armacki
Porodica Armacki

 

Imala je za to razloga:- Preselili smo se zato je što moj najmlađi sin, Vladimir koji ima 7 godina. dete sa posebnim potrebama i u školu može da ide samo ovde u gradu, u „9. maj“, priča Ljilja za portal zrenjaninski.com. Kada smo posetili ovu četvoročlanu porodicu, Vlada je bio u školi, na koju se, kaže njegova mama Ljilja, dosta teško privikava.

 

Zato su se ostalo dvoje dece, 10- godišnja Jelena i 9-godišnji Željko na novu školu, „Vuk Karadžić“  lako privikli. Stekli drugare a na pitanje gde je bolje, ovde ili u Česteregu, u glas kažu „ovde“.

 

Ali ovoj složnoj porodici u gradu nije lako. Ljiljanin suprug a otac mališana preminuo je pre 5 godina sa samo 26 godina. Živimo od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, priča Ljiljana. – Treba platiti kiriju, račune, deci obezbediti sve za školu, kupiti hranu. Ja ne mogu da radim, Vlada traži neprekidnu negu i moje prisustvo.

 

Ljilji i njenim mališanima mnogo je pomogla Vojvođanska banka još dok su živeli u Česteregu. – Banka nam je ove godine platila letovanje na moru, u hotelu. Prvi put smo bili na moru i to je nešto nezaboravno. Kupili su nam i belu tehniku i mnogo im hvala, priča Ljilja.

 

Na pitanje, da li im treba pomoć i kakva, Ljilja sleže ramenima. Treba, kako da ne, ali kakva i koliko, kad i drugi ljudi imaju problema.

 

Jelena i Željko žele da žive kao i njihovi vršnjaci. I da, na primer, nešto treniraju. Željko bi fudbal ali sam kaže, mesečna članarina je mnogo skupa. Jelena je krenula da trenira košarku u „Proleteru“ ali njena mama kaže, videćemo dokle. Mesečno 2000 dinara a treninzi su na drugom kraju grada, prevoz košta.

 

Pred četvoročlanom porodicom Armacki Vuković je prva gradska zima – grejaće se na plin, jer u stanu koji su iznajmili može samo tako. Kako će sve to platiti, Ljilja ne zna.

 

Ako neko od čitalaca portala zrenjaninski.com ima ideju kako bi mogao da pomogne ovoj porodici, neka nam se javi.

Podeli članak
sinovoz
FAM