Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik Čedomir Janjić ugostio predstavnike đačkih parlamenata

predstavnici đačkih parlamenata

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac primili su danas predstavnike đačkih parlamenata iz osnovnih škola „Đura Jakšić“, „Dr Jovan Cvijić“ i „2. oktobar“.

 

Kao i svake godine, gradonačelnik je u „Dečjoj nedelji“ razgovarao sa najmlađim građanima Zrenjanina. Janjić je upoznao učenike sa istorijatom zgrade Skupštine grada i Barokne sale.

 

– Ova zgrada u kojoj se sada nalazimo sledeće godine slavi veliki jubilej – 200 godina od izgradnje nakon velikog požara – rekao je Janjić.

 

On je najavio rekonstrukciju Barokne sale, jedne od najlepših takvih sala u Srbiji. Učenike je upoznao i sa sistemom vlasti u gradu. A onda je prepustio reč učenicima i odgovarao na njihova pitanja.

 

 

Ispostavilo se da najmlađe muče isti problemi kao i odrasle. Na pitanje hoće li najavljena kineska fabrika zagađivati vazduh, Janjić je odgovorio da fabrika mora zadovoljiti najstrože ekološke standarde.

 

Učenike je interesovalo i hoće li grad biti domaćin još nekim velikim sportskim događajima. Zanimalo ih je i hoće li biti rekonstruisan Dečji dispanzer, kad će biti uređena Pinova vila i logor u ulici Cara Dušana…

 

– Grad je dobar domaćin sportskim događajima, a biće ih i više kada završimo rekonstrukciju stadiona – odgovorio je Janjić. – Dečji dispanzer je u planu za sređivanje naredne godine. A nekadašnji logor će biti uređen u okviru projekta prekogranične saradnje u naredne četiri godine.

 

Pročitajte još: NA BAGLJAŠU: Humanitarni koncert za pomoć studentkinji Ljiljani Lučić

 

Mladi članovi đačkih parlamenata postavljali zanimljiva pitanja

 

Đaci su pitali i ko određuje ko će nastupati na “Danima piva”, a gradonačelnik im je predložio da pišu i daju svoje predloge.

 

– Voleo bih da dođu “Metalika” i AC/DC, ali je to nemoguće – rekao je Janjić i dodao da izbor uvek treba da zadovolji ukuse najvećeg broja posetilaca.

 

Jednu učenicu je interesovalo i da li je Janjić maštao da bude gradonačelnik kad je bio mali i da li će biti stipendija za osnovce.

 

– Koliko možemo mi pomažemo najbolje – rekao je Janjić.

 

On je najavio izgradnju savremene srednje škole sa bazenom, halom i saobraćajnim poligonom. U toj novoj školi bile bi smeštene tehnička i hemijska škola.

 

A onda su đaci dobili pojačanje. Stigli su im drugari iz vrtića, koji zbog kiše nisu mogli da crtaju na trgu.

 

Imali su i oni pitanja. Jedna devojčica je pitala kada će biti uređeno igralište u vrtiću „Maslačak“, a gradonačelnik je odgovorio da se polako krenulo u sređivanje svih dečjih igrališta u gradu, pa će na red doći i ono u „Maslačku“.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM