Društvo YSLAJDER

GRADONAČELNIK ČEDOMIR JANJIĆ U POSETI VATROGASCIMA-SPASIOCIMA

ZRENJANIN – Jedinicu Vatrogasno-spasilačkog bataljona Policijske uprave u Zrenjaninu danas je posetio gradonačelnik Grada Zrenjanina Čedomir Janjić, povodom akcije „Mesec dana zaštite od požara“, koja se sprovodi u Srbiji tokom septembra.

 

Gradonačelnik i vatrogasci
Gradonačelnik Čedomir Janjić sa vatrogascima

 

Akcija se sprovodi na taj način što se organizuje edukacija učenika po školama,biće javnih pokaznih vežbi a planirane su i posete funkcionera samouprava, kao što je današnja.

 

-Imamo odličnu saradnju sa Vatrogasno-spasilačkim bataljonom i naše službe su u svakodnevnoj komunikacji sa njima. Ove godine bataljon je intervenisao 524  puta, što je mnogo više nego prethodnih godina, i tu se vidi značaj njihovog dobrog funkcionisanja. Za naš grad bitno je da ta jedinica ima obučeno i spremno ljudstvo i dobra tehnička sredstva i grad tu pomaže koliko je u mogućnosti – naglasio je gradonačelnik Janjić, podsećajući da se pri intervencijama ove jedinice ogleda i njena osposobljenost za brze i efikasne akcije.

 

 

-Sigurno je da značajan doprinos  ovoj službi daje i dobrovoljno vatrogastvo, koje je kod nas možda i najbolje organizovano, na celoj teritorijiji Srbije. To pokazuju i takmičari sa naših  prostora koji se vraćaju sa priznanjima, a ostvaruju plasmane i na svetska takmičenja. Dobrovoljno vatrogastvo je jedan mali segment u funkcionisanju profesionalne jedinice, kojoj pomažu u pojedinim intervencijama. To je dobro za obuku mladih ljudi – istakao je gradonačelnik Janjić.

 

Na teritoriji Srednjobanatskog upravnog okruga, inače, Vatrogasno-spasilački bataljon ima odeljenja u svih pet samouprava, opremljen je sa 24 vatrogasna vozila a broji 61 vatrogasaca-spasilaca. Službi bi dobro došla nova vozila a to se u Zrenjaninu očekuje u narednom periodu. Možda će biti i jačanja ljudstva,  što je u godinama kao što je ova, kada ima znatno više intervencija, veoma značajno pitanje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz