Društvo Vesti Zrenjanin

Građani se žalili na sudove

Zrenjaninskom Zaštitniku prava građana u toku prošle godine podneto je ukupno 986 predstavka, a građani su se najviše žalili na socijalnu zaštitu, rad sudova, probleme u ostvarivanju svojih prava u oblasti rada i radnih odnosa, a primedbe su upućene i na rad javnih službi i preduzeća, pokazao je izveštaj te institucije.

Ljudi
Veliki broj obraćanja, kako se navodi, bio je u vezi sa konsultacijama o tome na koji način i pred kojim organom građani mogu da ostvare, odnosno zaštite svoja prava.

U toku prošle godine, Zaštitnik građana je ostvario veći broj kontakata sa građanima u odnosu na godinu pre toga.

U izveštaju se dodaje da se jedina preporuka koju je ta institucija donela u oblasti ljudskih prava odnosila na osudu ispisivanja grafita mržnje na zgradi ambulante u gradskom naselju Zeleno polje.

Kako se navodi, lokalni ombudsman je primio i određeni broj pritužbi u vezi sa diskriminacijom u radu organa javne vlasti prema osobama sa invaliditetom, kao i zbog diskriminacije pripadnika nacionalnih manjina.

Građani su se toj instituciji obraćali jer su bili nezadovoljni radom javnih komunalnih preduzeća, među kojima su Direkcija za izgradnju i uređenje grada, Vodovod i kanalizacija, Gradska toplana, Čistoća i zelenilo, a primedbe su se uglavnom odnosile na cene komunalnih usluga.

U izveštaju se napominje da je u poslednjim mesecima 2014. godine bio primetan i povećan broj pritužbi građana na cene daljinskog grejanja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.