Društvo

Grad Zrenjanin i ove godine učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma

grad zrenjanin na međunarodnom sajmu turizma

Grad Zrenjanin i turistička ponuda srednjobanatskog regiona predstavljeni su na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

 

Na zajedničkom štandu Grad Zrenjanin se ove godine promovisao zajedno sa opštinama Žitište i Sečanj. O turističkim i svim drugim potencijalima Zrenjanina, ali i opština Žitište i Sečanj, opširno su govorile Branka i Jelena Jajić. U obraćanju posetiocima zrenjaninskog štanda gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić naglasio je da Zrenjanin nema more i planine, ali da Zrenjaninci znaju da organizuju značajne turističke manifestacije. Jedna od njih je tradicionalna manifestacija „Dani piva“, koju poseti i do pola miliona gostiju, istakao je Janjić.

 

– Ponosni smo na ljude koji to organizuju i koji uspeju da ugoste toliki broj posetilaca našeg grada. A „Dani piva“ nisu jedini skup koji organizujemo i Grad Zrenjanin ima veoma ambiciozne planove za razvoj turizma. Pozivam sve da posete naš lepi grad, bićete nam uvek dragi gosti – poručio je Janjić posetiocima zrenjaninskog štanda.

 

Zrenjanin postaje sve interesantniji i domaćim i stranim turistima

 

A direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina posebno je ukazao na činjenicu da Zrenjanin postaje sve interesantniji i domaćim i stranim turistima.

 

– Grad Zrenjanin se može pohvaliti dobrim razvojem, vidi se to na svakom koraku. Sve više je gostiju u našem gradu, koji dolaze da vide arhitekturu gradskog jezgra, da se upoznaju sa gastronomskom ponudom, veoma posećenim manifestacijama. Tu su i Banja Rusanda, Carska bara, Kaštel Ečka, zatim izletišta, Peskara, Motel, Tisa, i još mnogo toga što reprezentuje Zrenjanin. Mnogo toga smo započeli, kao što su razvoj biciklističkog turizma, nautički turizam, lovni turizam… – naglasio je Ljubotina.

 

Nastup grada na Begeju na sajmu su organizovali Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada. Na štandu su se predstavili i Banja Rusanda, Hotel Vojvodina, Specijalni rezervat Carska bara, Kaštel Ečka, pčelar Miladin Milosavljević i drugi izlagači. Štand je objedinjen sa izlagačima iz opštine Sečanj i Žitište, čiji nastup su organizovale turističke organizacije ovih opština.

 

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Sve više je gostiju u našem gradu, koji dolaze da vide arhitekturu gradskog jezgra“, kaže g. Ljubotinja….
  A, SA OBE STRANE „GRADSKE KUĆE“, NERED, PEŠACI PREBAČENI NA KOLOVOZ, PA I SAMA CENTRALNA ZGRADA VEĆ TREBA DA SE, OPET KREČI, SAT NE RADI!?, A, U „VODOTORNJU“, PROĐITE PEŠKE, OD 8. SPRATA-LIFT NE RADI DO 9., DA VAS UHVATI JEZA!!!
  PA, VALJDA, TI KORISNICI PLAĆAJU STANARINU-ILI, MOŽDA NE!!!???
  NEMA JAVNOG WC!
  OD „ŽABALJSKOG MOSTA“, NE MOŽETE DO „BABATOVA“, PA 5 KM ASFALTIRANE DOLME, „ZVRJI PRAZNO“, A TARAŠANI VOZE OKOLO, PREKO ELEMIRA I ZRENJANINA, ZA „AJLAŠ“, KADA NE RADI SKELA!!!???
  TU JE I SPECIJALNI REZERVAT PRIRODE „OKANJ BARA“, NA 5.500 HA, IZMEĐU TARAŠA, KUMANA, MELENACA I ELEMIRA.
  IMA TOGA JOŠ…ALI, DRUGI PUT!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz