Društvo

GRAD FINANSIRA IZGRADNjU LIFTA

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin će iz budžeta izdvojiti nekoliko miliona dinara za izgradnju lifta na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” kako bi i studenti koji su vezani za invalidska kolica mogli bez problema da stignu do učionica koje se nalaze na spratu zgrade, potvrdio je za naš portal zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin"
Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin”

Na ovaj problem ukazala je studentkinja Milica Knežević, koja je nedavno preko društvenih mreža poručila da je najveći problem na Fakultetu to što se celokupna nastava odvija na spratu, zbog čega ona ne može da joj prisustvuje.

– Upoznati smo sa ovim problemom i odmah smo odlučili da reagujemo. Želja nam je, i to sam u više navrata ponavljao, da od Zrenjanina stvorimo studentski grad, a da bismo to postigli, potrebno je da poboljšamo uslove studiranja. Jedan od načina je i da pomognemo studentima u invalidskim kolicima da se popnu na sprat. Zajedno ćemo savladati sve te prepreke, jer Fakultet mora biti dostupan svima koji žele da ga pohađaju – rekao je Janjić, dodajući da će lokalna samouprava izdvojiti sredstva iz gradskog budžeta, uprkos tome što Fakultet nije pod direktnom ingerencijom Grada.

Podeli članak
sinovoz
FAM