Društvo

GOSTI RESTORANA „KOVAČ“: Rvači Viktor Nemeš i Kristijan Fris govore o pripremama za Olimpijske igre

Kafe restoran „Kovač“, koji se nalazi u Aviv Parku Zrenjanin, i portal „Zrenjaninski“ ovog meseca ugostili su rvače Viktora Nemeša i Kristijana Frisa, koji su na nedavno održanom predolimpijskom turniru u Zrenjaninu izborili vize za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

fris-nemes

Ovi sjajni momci i vrhunski sportisti rado su se odazvali našem pozivu. Kažu da do sada nisu imali priliku da posete restoran „Kovač“, a prvi utisak im je da je u pitanju sjajan ugostiteljski objekat. Pre nego što smo započeli razgovor, obojica su naručila špagete bolonjeze. Provereno dobar izbor.

Na predolimpijskom kvalifikacionom turniru, nedavno održanom u Zrenjaninu, izborili ste vize za Olimpijske igre u Riju. Da li ste očekivali ovakav uspeh?

Viktor: Očekivao sam, zato što sam pre mesec dana bio drugi na Evropskom prvenstvu i video sam da imam veliku šansu da postignem normu. Dobro je što sam samo jedanput morao da skidam kile. Da sada nisam postigao normu, trebalo bi i za sledeća takmičenja da ih skidam, što mi teško pada, jer tri dana gotovo ništa ne jedem i ne pijem. Sad imamo kraći odmor, a onda nastavljamo sa pripremama.

Kristijan: Zaista smo jako puno radili i trenirali za ovo takmičenje. Naravno da smo svi očekivali normu, iako smo znali da nas čeka žestoka konkurencija. Kada smo prošli žreb, znao sam da moram da pobedim dvojicu dobrih rvača da bih uspeo da uzmem normu. Kako sam uspeo tehničkim tušem da pobedim takmičara iz Norveške za ulazak u finale, to ni dan danas ne znam, jer je protivnik jako dobar rvač i ima svetsku medalju.

Bolji poznavaoci prilika kažu da u Rio ne idete samo kao učesnici već najverovatnije kao osvajači medalja. Slažete li se sa time?

Viktor: Slažem se. Puno smo radili i još tri meseca ćemo se pripremati iz sve snage. Mislim da smo ozbiljni kandidati za medalje, ne samo ja, nego i Kristijan Fris i Davor Štefanek. Moguće je da bude i zlatna medalja. Videćemo.

Kristijan: Olimpijske igre su potpuno drugačije takmičenje u odnosu na evropsko i svetsko prvenstvo. Tamo svi imaju šanse da osvoje medalje. Puno će zavisti od žreba i dana. Nama je sada lakše da treniramo, jer smo već postigli norme. Potrudiću se da se što bolje pripremim za Olimpijadu i da osvojim medalju.

fris-nemes

Kako vam se čini predolimpijski turnir koji je održan u Zrenjaninu?

Viktor: Organizacija je bila izvanredna.

Kristijan: Organizacija je bila na vrhunskom nivou i sve je proteklo kako treba.

Imate li neki poseban režim ishrane kada ste na pripremama ili kada pauzirate od takmičenja?

Viktor: Kada sam na odmoru onda jedem i picu, pomalo i slatkiše, ali kada sam na pripremama i kada je potrebno da skidam kile onda pazim šta jedem. Puno jedem piletinu i pirinač, pomalo svinjetinu, a kada skidam kile onda samo malo belog mesa pojedem i to je to.

Kristijan: Moram da vodim računa o ishrani, jer je potrebno da skinem sedam – osam kilograma za nastup u mojoj kategoriji. Sa tim počinjem već mesec i po dana ranije. Volim sve da jedem, ali često nisam u prilici.

restoran-kovac

spagete-kovac

Podeli članak
sinovoz
FAM