Društvo

Gerontološki centar Zrenjanin nabavio novi uređaj za elektroterapiju

Gerontološki centar Zrenjanin

Gerontološki centar Zrenjanin, u saradnji sa Ambasadom Poljske u Beogradu, kupio je uređaj za elektroterapiju, čime će biti unapređeno zdravstveno stanje korisnika usluga ove ustanove.

 

Zahvaljajući projektu, obezbeđeni su aparat “EkoMedico-H”, namenjen elektroterapiji srednjefrkventnim strujama, zatim terapeutski trougaoni jastuk, lopte za pilates i mobilna polica za aparate, čija je vrednost 3.300 evra.

 

– Realizacijom ovog projekta unapređena je fizikalna terapija u Gerontološkom centru Zrenjanin, a ujedno je uspešno nastavljena saradnja sa Ambasadom Poljske u Beogradu. Prioritet u realizaciji projekta je očuvanje i razvijanje fizičkih kapaciteta naših korisnika i članova Kluba za stara i odrasla lica, s ciljem da se kroz intenzivan i kontinuiran rad i adekvatne terapijske aktivnosti poboljša i unapredi njihovo zdravstveno stanje i kvalitet života, a zaposlenima ublaže tegobe nastale na radnom mestu, usled naglih pokreta i tereta koji podižu dok neguju korisnike – istakla je direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov, još jednom se zahvaljujući poljskom ambasadoru Tomašu Njegođišu na podršci.

 

Fizioterapeutkinja Tanja Trajković je objasnila da će, zahvaljujući svojoj multifunkcionalnosti, ovaj aparat omogućiti potpuniju rehabilitaciju korisnika koji boluju od reumatskih i neuroloških oboljenja i doprineti njihovom bržem oporavku.

 

Gerontološki centar Zrenjanin

 

Podeli članak
sinovoz
FAM