Društvo YTOP

FINALNO TAKMIČENJE EKO KVIZA “ČISTOĆE I ZELENILA”

eko-kviz
Pobednici kviza - ekipa iz škole "2. oktobar"

ZRENJANIN – Finalno takmičenje Eko kviza “Prljavo ili čisto – nije isto” u Zrenjaninu, koji je organizovalo Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo”, održano je danas u Kristalnoj dvorani.

 

 

U finalu su se sastale ekipe osnovnih škola “2. oktobar” iz Zrenjanina, “Branko Ćopić” iz Lukićeva i “Dr Boško Vrebalov” iz Melenaca. Pobednik nakon finalnih borbi bila je Osnovna škola “2. oktobar”, drugo mesto osvojila je ekipa OŠ “Dr Boško Vrebalov” iz Melenaca, a trećeplasirani su bili đaci iz Lukićeva. Ali, najvažniji zadatak ovog kviza bilo je učešće što većeg broja škola i edukacija mladih o značaju očuvanja životne sredine, i taj cilj je ostvaren.

 

Pobednici kviza – ekipa iz škole “2. oktobar”

 

– Ovo finale je kruna svega što se događalo u prethodnim krugovima, koje smo pomno pratili. Ovakva takmičenja veoma su značajna za edukaciju naših najmlađih sugrađana i za njihova saznanja o očuvanju životne sredine, o reciklaži i ekologiji. A nama iz firmi koje se bave poslovima očuvanja čistoće, bitno je da i kroz edukaciju doprinesemo da naš grad bude čistiji, uređeniji i sa što više zelenila – rekao je na otvaranju finalnog takmičenja direktor JKP “Čistoća i zelenilo” Goran Fijat.

 

Drugoplasirana ekipa iz melenačke škole

 

Finalu je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je istakao značaj što masovnijeg učešća škola i učenika u ovakvim nadmetanjima.

 

– Naš grad, pokrajina i republika mnogo više pažnje posvećuju ekologiji, a najvažnija je promena svesti ljudi po tom pitanju, gde treba krenuti od najmlađih, još u osnovnim školama. Ako tu uspemo da stvorimo svest o značaju očuvanja životne sredine, onda će zadatak biti mnogo lakši. Sve pohvale JKP “Čistoća i zelenilo” na sjajno organizovanom kvizu, čestitke i učesnicima, ali i kritike školama koje nisu shvatile potrebu da se uključe u ovakve akcije – istakao je Santovac.

 

Treće mesto pripalo je školi iz Lukićeva

 

Pobednika takmičenja očekuje nastavak učešća u kvizu “Prljavi ili čisto – nije isto” na republičkom nivou.

 

Pojedincima i kolektivima koji su podržali održavanje kviza uručene su zahvlanice, koju je dobio i naš i vaš portal “Zrenjaninski”.

Podeli članak
sinovoz
FAM