Društvo

Evropa na glavnom gradskom trgu

Evropsko selo

Danas je na glavnom gradskom trgu održana tradicionalna manifestacija „Evropsko selo“ koja se po sedmi put održava u Zrenjaninu.

 

To je manifestacija u kojoj zrenjaninski osnovci iz svih gradskih i seoskih škola predstave neku evropsku zemlju, članicu Evropske unije , njene običaje, folklor, gastronomiju…

 

Evropsko selo

 

Za predstavljanje se sa svojim nastavnicima pripremaju u toku čitave školske godine i za to vreme saznaju mnogo i o toj zemlji ali i o drugima, kao i o Evropskoj uniji.

 

Evropsko selo

 

Danas se trg orio pesmom, smehom, zastavama svih članica Evropske unije, danas je Zrenjanin stao u red evropskih zemalja.

 

Manifestaciju je otvorio gradonačlenik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Evropsko selo

 

Janjić je ranije ugostio visoke goste, gospođu Mateju Norčić Štamcar, zamenicu ambasadora delegacije Evropske unije u Srbiji, njegovu ekselenciju Radtka Vlajkova, ambasadora Bugarske, njegovu ekselenciju Andersa Kristijana Hougarda, ambasadora Danske, Srđana Jeremića iz Zajedničkog vijeća općina Hrvatske, Nebojšu Vojnovića, podsekretara Sekretarijata za regionalni razvoj u Vladi Vojvodine i Vidosavu Enderić, dirktorku Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.