Društvo

EMINENTNI MUZIČARI IZ RUSIJE I BELORUSIJE U POSETI MUZIČKOJ ŠKOLI

ZRENJANIN – Muzičari iz Rusije i Belorusije posetili su zrenjaninsku Muzičku školu „Josif Marinković“ u okviru projekta „Muzika za mir“. Eminentni umetnici i pedagozi, pijanistkinja Marija Nemcova, saksofonista Vitali Vatulja, violončelista Jevgeni Rumjancev i violinista Atrjom Šiškov, održali su master klas radionice, a potom i koncert u svečanoj sali Muzičke škole.

 

 

– Radionice su bile otvorenog tipa i izuzetno su posećene od strane učenika i kolega. Odabrani učenici osnovne i srednje muzičke škole, koji iza sebe već imaju nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, imali su privilegiju da rade sa pomenutim profesorima. Rezultati zajedničkog rada bili su vidljivi na licu mesta, na obostrano zadovoljstvo. Ubeđeni smo da će, obogaćeni novim iskustvom, nešto drugačijim pristupom od onoga na šta su navikli i sa proširenim vidicima, naši učenici nastaviti da nižu uspehe na nastupima koji im predstoje – ističe pomoćnica direktora Muzičke škole „Josif Marinković“ Vera Varga.

 

 

Na završnom koncertu učenici i profesori su imali priliku da uživaju u veoma atraktivnom repertoaru. Na programu su bila dela Hendla, Ravela, Rabla, ali i kompozicije savremenih autora kao što su Džordž Kramb i Tokaši Jošimacu, pa čak i jedno delo srpskog kompozitora Nikole Resanovića, posebno odabrano zbog posete Srbiji gostiju iz Rusije i Belorusije.

 

 

– U prepunoj sali, uz solističke i zajedničke tačke, kao i povremena obraćanja publici u cilju edukacije o autorima čija dela prvi put čujemo, gosti su još jednom pokazali svoje umeće i virtuozitet i publiku ostavili bez daha, te ćemo ovaj koncert dugo pamtiti. Ovi mladi umetnici su na kraju pohvalili domaćine i istakli svoje zadovoljstvo zbog visokog nivoa obrazovanja naših učenika – istakla je Varga.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz