Društvo YSLAJDER

DVODNEVNI SAJAM OBRAZOVANJA U KULTURNOM CENTRU

ZRENJANIN – Danas je u Kulturnom centru Zrenjanina, u 10 časova, otvoren ovogodišnji, sedmi po redu Sajam obrazovanja koji organizuju Školska uprava i Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Zrenjanin.

sajam-obrazovanja

Za dva dana, koliko sajam traje, učenicima završnih razreda zrenjaninskih srednjih škola svoje programe trebalo bi da predstavi više od dvadeset visokoškolskih ustanova iz Beograda, Novog Sada i Zrenjanina.

– Organizovanje sajmova pokazalo se kao dobra praksa – kaže Tatjana Mijatović, direktorka zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. – Na jednom mestu đaci mogu da se upoznaju sa programima različitih visokoškolskih ustanova i da se možda lakše odluče šta će studirati. Nemamo organizovane dolaske, ali đaci već znaju i za ova dva dana će posetiti sajam kad to njima odgovara, s obzirom na to da smo mi ovde od 10 do 16 časova, pa mogu obe smene da stignu, kaže Mijatović.

Stanislava Popov, predavač na novosadskom TIMS-u, kaže da će osim prezentacije Fakulteta za sport, turizam i psihologiju svakom zainteresovanom posebno naglasiti zašto treba da školovanje nastavi upravo na ovom fakultetu.

– Stručni predavači, odlični programi, odlični uslovi za rad, a posebno bih skrenula pažnju na najmlađu katedru, na psihologiju – ističe Popov za portal zrenjaninski.com.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz