Društvo Vesti Zrenjanin

Dve škole iz Zrenjanina i Melenaca osvojile UV indikatore na konkursu

dve škole iz zrenjanina i melenaca

Dve škole iz Zrenjanina i Melenaca osvojile su UV indikatore na konkursu „Zaštita za sve“. Konkurs je sproveden u okviru istoimene kampanje, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92. Kampanju su podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

 

Među stotinama radova učitelja i đaka osnovnih škola iz cele Srbije izabrani su najbolji koji školama, učiteljima i đacima donose vredne nagrade.

 

UV indikatore, između ostalih, osvojile su i osnovne škole „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca i „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina. Ovi UV indikatori, specijalni merači intenziteta sunčevog zračenja, biće postavljeni na vidno mesto na ulazu u škole.

 

Cilj kampanje „Zaštita za sve“ je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

 

Na konkursu su učestvovali učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola iz cele Srbije. Konkursni zadatak za učitelje je podrazumevao da na osnovu znanja, materijala za rad sа đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima. Zadatak je bio i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu „Dva lica sunca“.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM