Društvo Vesti Zrenjanin

Dve škole iz Zrenjanina i Melenaca osvojile UV indikatore na konkursu

dve škole iz zrenjanina i melenaca

Dve škole iz Zrenjanina i Melenaca osvojile su UV indikatore na konkursu „Zaštita za sve“. Konkurs je sproveden u okviru istoimene kampanje, koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92. Kampanju su podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

 

Među stotinama radova učitelja i đaka osnovnih škola iz cele Srbije izabrani su najbolji koji školama, učiteljima i đacima donose vredne nagrade.

 

UV indikatore, između ostalih, osvojile su i osnovne škole „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca i „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina. Ovi UV indikatori, specijalni merači intenziteta sunčevog zračenja, biće postavljeni na vidno mesto na ulazu u škole.

 

Cilj kampanje „Zaštita za sve“ je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

 

Na konkursu su učestvovali učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola iz cele Srbije. Konkursni zadatak za učitelje je podrazumevao da na osnovu znanja, materijala za rad sа đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima. Zadatak je bio i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu „Dva lica sunca“.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.