Društvo YTOP

DVE EDUKATIVNE TRIBINE U OKVIRU KAMPANJE “I JA SE BORIM”

ZRENJANIN – Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) održaće dve edukativne tribine u petak, 10. marta, u Zrenjaninu.

Prva tribina biće održana u Zrenjaninskoj gimnaziji  sa ciljem bližeg upoznavanja mladih sa postojanjem kancerogenih oboljenja kod dece i ukazivanja na značaj brige o zdravlju. Na tribini će se predstaviti udruženje NURDOR, biće emitovan edukativni crtani film “Petar i zmaj” i upriličena diskusija sa ciljem informisanja i buđenja filantropskih vrednosti i empatije kod mladih.

Druga tribina, za sve sugrađane, biće održana od 17 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”.

Na tribini koju će voditi voditi predstavnik NURDOR-a biće najpre predstavljeno udruženje, emitovan edukativni crtani film “Petar i zmaj”, uz završnu diskusiju sa ciljem informisanja i buđenja filantropskih vrednosti i empatije kod građana.

– Verujemo da je briga o zdravlju naših mladih misija svih nas, kao i podrška obolelim mališanima.
Biblioteka i Grad Zrenjanin, organizovanjem tribine, pridružuju se i na ovaj način kampanji “I ja se borim”, koju smo simbolično započeli 15. februara, na Svetski dan dece obolele od raka, a trajaće cele godine. Briga i podrška neposredne okoline, ali i celokupnog društva, uz poboljšanje uslova lečenja i života, ključni su za povećanje izlečivosti malignih oboljenja kod dece – kaže Jelena Đorđević Perc, stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin”. 

Podeli članak
sinovoz
FAM