Društvo

DRI: Prijave protiv Putića

Državna revizorska institucija (DRI) podnela je prekršajnu i prijavu za privredni prestup protiv bivšeg direktora zrenjaninskog Vodovoda i kanalizacija Bojana Putića.

Pravda presuda sud

U izveštaju DRI, koja je kontrolisala poslovanje tog javnog preduzeća u 2013. godini, upozorava se da nije moguće predvideti efekte raskida ugovora sa nemačkom kompanijom „Vasertehnik“, sa kojom je, na predlog Vodovoda, zrenjaninska Skupština raskinula prošle godine ugovor o izgradnji fabrike vode.

DRI je ukazala i da je zrenjaninski Vodovod dobio značajna sredstva za izgradnju kanalizacione mreže, ali da ih još uvek nije opravdao izvršenim radovima, te da je za te poslove zaključeno više ugovora po kojima je rok izgradnje istekao. U izveštaju se objašnjava da je iznos sredstava, koja nisu opravdana, 78,3 miliona dinara.

Državni revizor je tadašnjem rukovodstvu Vodovoda zamerio i to što nije izvršena procena ishoda sudskih sporova, u kojima je to preduzeće tužena strana i čija ukupna vrednost iznosi 62,6 miliona dinara.

Bojan Putić smenjen je pre više od godinu dana sa čelne pozicije u tom preduzeću, a na njegovo mesto imenovan je Goran Tajdić. On je tada sa skupštinske govornice poručio da za godinu i po dana, koliko je vršio tu funkciju, nije mogao da uradi više jer u poslednje tri decenije u vodovodnu mrežu nije ulagan ozbiljniji novac.

DRI je ranije objavila da je podnela ukupno 204 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, 17 krivičnih i 19 prijava za privredni prestup protiv odgovornih lica u javnim institucijama širom Srbije, čiji je rad kontrolisala.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.