Društvo Vesti Zrenjanin

Dragan Ćapin novi predsednik Vatrogasnog saveza Srbije

Dragan Ćapin izabran je za novog predsednika Vatrogasnog Saveza Srbije na današnjoj 69. sednici Skupštine ove organizacije.

 

-Velika mi je čast, ali i obaveza da predstavljam, kao novoizabrani predsednik, 400 Vatrogasnih društava sa deset hiljada vatrogasaca dobrovoljaca – poručio je Dragan Ćapin, nakon što je izabran za novog čelnika Vatrogasnog saveza.

 

Ćapin je, inače, pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina, za oblast unapređenja rada lokalne samouprave. Rođen 1962. godine u Zrenjaninu. Po struci je diplomirani ekonomista. Član je Saveta MZ Klek i Crkvenog odbora Klek. Do današnje skupštinske sednice obavljao je funkciju potpredsednika Vatrogasnog saveza Srbije i predsednika Vatrogasnog saveza grada Zrenjanina. Predsednik je i DVD Klek.

 

 

Sednici Skupštine VSS, koja je održana u Baroknoj sali Gradske kuće, prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, kao i zamenik načelnika Sektora za vanredne situcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Boban Stevanović.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u obraćanju na skupu, podsetio je da Grad Zrenjanin veliku pažnju posvećuje dobrovoljnom vatrogastvu i izdvaja značajna sredstva za njegovo funkcionisanje. pozdravio je sve prisutne i ukazao na neraskidivu vezu između građana i Vatrogasne službe.

 

-Želim da istaknem da u 22 naseljena mesta na teritoriji Grada Zrenjanina postoje dobrovoljna društva, 21 vozilo je u funkciji i odlično su organizovani. U budućnosti planiramo da zajedno sa Vatrogasnim savezom Srbije obnovimo mehanizaciju i olakšamo rad našim vatrogascima – najavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uz reči dobrodošlice gostujućim vatrogascima.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM