Društvo Vesti Zrenjanin

Dragan Ćapin novi predsednik Vatrogasnog saveza Srbije

Dragan Ćapin izabran je za novog predsednika Vatrogasnog Saveza Srbije na današnjoj 69. sednici Skupštine ove organizacije.

 

-Velika mi je čast, ali i obaveza da predstavljam, kao novoizabrani predsednik, 400 Vatrogasnih društava sa deset hiljada vatrogasaca dobrovoljaca – poručio je Dragan Ćapin, nakon što je izabran za novog čelnika Vatrogasnog saveza.

 

Ćapin je, inače, pomoćnik gradonačelnika Grada Zrenjanina, za oblast unapređenja rada lokalne samouprave. Rođen 1962. godine u Zrenjaninu. Po struci je diplomirani ekonomista. Član je Saveta MZ Klek i Crkvenog odbora Klek. Do današnje skupštinske sednice obavljao je funkciju potpredsednika Vatrogasnog saveza Srbije i predsednika Vatrogasnog saveza grada Zrenjanina. Predsednik je i DVD Klek.

 

 

Sednici Skupštine VSS, koja je održana u Baroknoj sali Gradske kuće, prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, kao i zamenik načelnika Sektora za vanredne situcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, Boban Stevanović.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, u obraćanju na skupu, podsetio je da Grad Zrenjanin veliku pažnju posvećuje dobrovoljnom vatrogastvu i izdvaja značajna sredstva za njegovo funkcionisanje. pozdravio je sve prisutne i ukazao na neraskidivu vezu između građana i Vatrogasne službe.

 

-Želim da istaknem da u 22 naseljena mesta na teritoriji Grada Zrenjanina postoje dobrovoljna društva, 21 vozilo je u funkciji i odlično su organizovani. U budućnosti planiramo da zajedno sa Vatrogasnim savezom Srbije obnovimo mehanizaciju i olakšamo rad našim vatrogascima – najavio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, uz reči dobrodošlice gostujućim vatrogascima.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz